Av Bente Storsveen Åkervall
[email protected]

Det norske konsulatet har flyttet inn i nye lokaler i Las Palmas

Visekonsul Lis-Ann Sylling og konsulentarbeider Bjørg Karlsen viser stolt fram konsulatets nye lokaler i Las Palmas

Visekonsul Lis-Ann Sylling sammen med konsul Odd Are Tveit i de gamle lokalene til Det Norske Konsulatet

Bjørg Karlsen er konsulatets nye medarbeider

Sommeren er på hell, selv om temperaturen skulle tilsi noe annet da vi besøker det norske honorær konsulatet i deres splitter nye og flotte lokaler på Calle Juan Rejón 67. Bussen slipper oss av rett utenfor hovedinngangen, og heisen tar oss opp i 5. etasje, der vi blir hyggelig mottat av konsulatmedarbeider Bjørg Karlsen. Stolt viser hun fram det 80m2 store kontoret som rommer et trivelig venterom og en ekspedisjon skranke. Innenfor finnes konsul Odd Are Tveit og visekonsul Lis-Ann Syllings kontorer med flott utsikt til roseparken som omkranser den emblematiske Castillo de la Luz, og videre utover hele havneområdet.

Bjørg Karlsen er relativt nyansatt, men overhodet ikke ny på Gran Canaria. Hun snakker flytende både spansk, engelsk og norsk, og vil i første rekke være den man møter ved konsulære ærender. Mer kjent for de fleste er visekonsul Lis-Ann Sylling som stolt viser fram de nye lokalene som representativt og funksjonelt møter dagens krav til effektivitet og design.

Tidligere har det norske honorær konsulatet befunnet seg på Calle Luis Morote, like ved siden av Santa Catalina parken. De nye lokalene kan man enkelt komme til ved å ta buss nr 91 fra Arguineguín/Puerto Rico til Las Palmas og deretter bytte til gul buss nr 33 eller 12. Fra Playa del Ingles/San Agustín går buss nr. 30 til Las Palmas, for deretter å bytte til gul buss nr. 328, 41, 24 eller 12. Kommer man i egen bil, er det enklest å ta seg til parkeringshuset ved Mercado del Puerto.

Det Norske Konsulatet minner om muligheten til å søke/fornye pass på konsulatet kommende
8. og 9. Oktober, for alle norske borgere på Gran Canaria. Timebestilling er nødvendig enten per e-post eller per telefon.