MØTE MED ANDERS GLEMNE

Av Bente Storsveen Åkervall
Mail: [email protected]

Visst har han jobbet på bank i Sverige og hatt et gjestespill i Florida, men ellers har Anders Glemne tilbrakt den store delen av sitt arbeidsliv i Spania. Det startet med den beryktede Club 33 på Mallorca i 1980. Vingreisers ungdomsalternativ der både ungdommen selv, innredning og omgivelser fikk seg noen opplevelser som de sjelden glemmer!

Ungdommen dro hjem igjen, men Anders hadde latt seg adoptere av Ving-familien og flyttet dit det var behov for ham. Konferanse-sjefog deretter Plass-sjef på Ibiza før han inntok direktørstolen for ”passasjerservice” for det nystartede flyselskapet Spaniar i 1986 Etter å ha prøvd sine vinger i Ving-familiens spanske flyselskap kom han i 1993 til Gran Canaria, og Arguineguin som direktør for hotell- og familiekonseptet Sunwing. Enderlig havnet han på en hylle han ser ut til å trives godt. Det ble mer hotell tilbake på Alcudia og Mallorca, derfra til Tenerife, og nå er ringen sluttet og han har kommet tilbake til Gran Canaria uten returbillett.

– Nei, dette er overhodet ikke noe midlertidig prosjekt, med tidsbegrensning. Denne gangen kunne jeg godt tenke meg å bosette meg . Dette er på mange måter min hjemmebane, dessuten har jeg fått en ny utfordring som direktør for vårt nye konsept Sunprime i Playa del Ingles, og det føles kjempespennende, sier Anders til Dag & Natt.

Sunprime
Det gamle Sunwing hotellet i Playa del Ingles, som ble bygget i 1985 har gjennomgått en total ”makeover” og presenterer seg i helt ny utgave. Det handler om et helt nytt prosjekt, en helt ny ”brand” innen Ving-familien. Komplekset i dag består av 231 nyrenoverte og tidsriktig innredte suites (leiligheter) som skal tilby komfort og funksjonalisme for i hovedsak voksne mennesker. Valg av farger og interiør skal gi klare signaler om det. Det gamle ”barnevennlige” og familiære Sunwing-hotellet gir i dag ingen oppfordring om å ta med seg barneflokken på ferie. –Det har vi andre hotellkonsepter som gjør, for eksempel Sunwing i Arguineguin, sier Anders.

Anders er overbevist om at dette er framtiden, og er stolt over å få dra igang pilotprosjektet innen dette segmentet. Sunprime Atlantic View Suites i Playa del Ingles er nemlig det første hotellet i Ving-familien som innehar dette nye konseptet. Han mener at mange voksne mennesker i dag ønsker en mer individuell ferieform, hvor service og kvaltiet står i sentrum. De ønsker å distansere seg fra den tradisjonelle barneklubben og en mer masete form for entertainment. Deres egne barn har kanskje flyttet hjemmefra og øknomien har fått fornyet styrke. De behøver kanskje å komme ut av en stresset karrierehverdag og synke ned i en behagelig ferietilværelse der komfort og service står på dagsorden. Samtidig vil vi skandinaver råde over vår egen tid, slik at valgmulighetene alltid på komme i første rekke, sier Anders. Folk i dag er reisebevisste og vet hva de vil ha. Utfordringen ligger i å gi dem nettopp dette, og servere det slik de ønsker.

– Jeg tror skandinaverne fortsatt vil bo i leiligheter eller suiter, nettopp fordi det også er med på å gi dem en valgfrihet. Store hotellkomplekser er ikke framtiden spår han, det blir for upersonlig. For ikke å snakke om ”all inclusive”, det er en begrensning folk flest ikke liker. Han ser at mye av turismen ”med makt” har blitt flyttet til Meloneras området der byggeaktiviteten er slående. Samtidig uteblir renoveringen i andre, tidligere store turistområder som Playa del Ingles. En farlig utvikling som kan føre til et ”klasseskille” turistmessig, og kanskje den mest tydlige forandringen siden sist han bodde og virket på Gran Canaria.

Nå er han imidlertidig i full gang med sin egen renovering. Det meste er på plass på Sunprime, selv om det alltid er noen detaljer som mangler, sier han. Men alle service tilbud til gjestene som allerede har ankommet er oppe og står, nå skal vi bare finpusse og justere litt fremover. Han nikker, smiler og hilser på folk som springer rundt med laptop`en under armen – vi aner det er svenske innredere og prosjektledere som utålmodig venter på svar fra den nye Sunprime direktøren i Playa del Ingles!

Hos oss ser vi for oss ferierende par, venner og arbeidskolleger som ønsker avslappning, stil, service og tilbud som passer dem på alle områder til en fornuftig pris. Derfor har vi både musikk og underholdning tilpasset den enkeltes behov, vi har 3 oppvarmede pooler, spa-avdeling, gym og arobic senter. Du kan leie din egen personlig trener, få tips om Gran Canaria i vår nye Experience shop, spille golf, leie gå-staver, se europeisk TV, lese dine skandianviske bøker og presse og i stor utstrekning ha valgmuligheten når deg gjelder dining, også innenfor hotellets vegger. Dette skal gi en følelse av et skandianvisk hjem i utlandet, sier Anders og viser oss de ulike innstallasjonene.