Du er her:
Image

Polisens narkotika-skandal skakar Spanien


Den spanska polisen skakas av en skandal av episka proportioner. 10 poliser utreds för att ha hjälpt narkotikahandlare, och poliserna ska ha tagit emot stora summor pengar. En av poliserna är chef i staden Silla nära Valencia. Fem personer är under utredning.

Det har förekommit rykten.

I staden Alcaladi Guadaira i Sevilla utreds också fem personer. Bakgrunden är densamma. Det handlar om korruption. Ingen har ännu åtalats i fallen och det är möjligt att fler poliser kommer att involveras i just dessa fall.

Det har vid flera tillfällen förekommit rykten i spanska poliskretsar om att det finns otrogna tjänare inom kåren, men detta sägs vara första gången som så många som 10 personer är under utredning.

5,4 ton haschish

Vid Guadalquivirfloden gjorde dock polisen sitt jobb och arresterade fyra personer. De fyra körde en stor gummibåt och hade 148 balar med hasch ombord, som vägde totalt 5,4 ton. Under polisjakten kastade sig två av smugglarna i vattnet. En av dem skadades och fick föras till sjukhus. Polisen i Cadiz har tagit hand om alla ton hasch, som kommer att förstöras.

Abonner på oppdateringer

Få siste nytt fra Dag&Natt direkte på e-post

Ikke gå glipp av noen nyheter!

Varsler til e-posten din når vi publiserer nye artikler.

Vi spammer ikke! Les vår personvernerklæring for mer info.