Du er her:
  • Home
  • Pressklipp
  • Den største skateparken på Kanariøyene er innviet i Aringaga
Image

Den største skateparken på Kanariøyene er innviet i Aringaga


Fra og med september måned har Agüimes kommune det største og mest moderne skateboardanlegget på Kanariøyene.

Den nye skateparken i Arinaga, som er integrert i den urbane delen av byen, åpnet dørene for publikum første helgen i september med en skateboardkonkurranse arrangert av kommunen i forbindelse med Mareas Vivas-ungdomsmøtet og med ordfører Óscar Hernández til stede, sammen og en stor gruppe byrådsmedlemmer.

Det 3279 m2 store anlegget ble tegnet av Daniel Yábar, en av arkitektene med best rykte for denne typen anlegg, etter en prosess med innbyggermedvirkning som ga rom for bidrag fra lokale skateboardere. Arbeidet innebar en investering på 590 796 euro og ble utført av det spesialiserte selskapet Cooping Ramps.

Det over 2000 m2 store skateområdet er beskyttet mot den dominerende vinden, av en helning med vegetasjon som er designet spesielt for dette formålet. Den har tre godt differensierte områder; en skateplaza, en bowl og en flowpark, som er utformet for ulike brukergrupper avhengig av nivå, selv om de er perfekt forbundet med overgangsramper som gir kontinuitet og en følelse av helhet. Skateplazaen integrerer urbane elementer, fortauskanter, rekkverk, trapper eller benker, som fungerer som elementer for å utføre street tricks. I bowlen eller rampen er ulike høyder og dybder blandet inn for en mer drastisk utøvelse. Flytparken, derimot, har kurver og overganger i lavere høyder, noe som gir opplevelser som ligger nærmere surfing.

Anlegget er optimalisert for å generere så mange baner som mulig, slik at det kan brukes av opptil 25 personer samtidig. Det har også tribuner for publikum som deltar på skateboardutstillinger eller -konkurranser, en sport som har mange tilhengere på Kanariøyene, og som var med i det offisielle programmet for OL i Paris 2024 og allerede er bekreftet til Los Angeles 2028.

Abonner på oppdateringer

Få siste nytt fra Dag&Natt direkte på e-post

Ikke gå glipp av noen nyheter!

Varsler til e-posten din når vi publiserer nye artikler.

Vi spammer ikke! Les vår personvernerklæring for mer info.