Den første dokumenterte definisjonen av ordet “cocktail” var et svar på et leserbrev som kom til redaksjonen på The Balance and Coumbian Repository i Hudson, New York den 6. Mail 1806. I utgaven av avisen den 13 mai skrev redaktøren som svar at en “cocktail” er en sterk sammensetning av sprit, bitre smaker, vann og sukker. Cocktail er en isavkjølt, oftest alkoholholdig drikk blandet av forskjellige brenneviner, viner (særlig vermut), fruktsafter og lignende.

Gin var lenge enerådende som «hjertet» i en cocktail (for eksempel i dry martini). I USA har man også lenge benyttet amerikansk eller kanadisk whisky (for eksempel i manhattan). Fra Latin-Amerika stammer skikken å bruke lys, nøytral rom (daiquiri). Senest har vodka vunnet innpass som en nøytral basis i en rekke cocktailoppskrifter. Mange Holywood stjerner og mote-ikoner har løftet begrepet coctail opp på sjernehimmelen, og gjort enkelte drinker til sine egne. La oss finne vår egen identitet blant flaskene i baren og tråkle sammen vår helt egen favoritt. Det handler om å ha tålmodighet, litt overskudd i økonomien, kveldstimer til rådighet og lysten til å prøve noe nytt!!

Bli med Dag&Natt ut i den kanariske vrimmelen på leting etter noen gode barer……og en outstanding cocktail som tiltaler oss på en helt spesiell måte

Av Bente Storsveen Åkervall
[email protected]

Denne cocktailbaren som ligger på et synlig hjørne inne i mathallen ”Mercado del Puerto” i Las Palmas hadde man lett sveipet forbi, om det ikke hadde vært for Paula. Hun utfyller både funksjonen som bartender og dekorasjon på en og samme gang. Super hyggelig, profesjonell og attraktiv deler hun gjerne med seg av sine oppskrifter. Vi velger oss

Canarias Colada

Hvit, kanarisk rom fra Aldea, er marinert med fersk kokos. Dette blandes med hjemmelaget ananas marmelade og serveres i et kokos skall. Den søte åpenbaringen pyntes med italienske Marascino kirsebær dynket i Amaretto likør.

Aldea Verde

Hvit, kanarisk rom fra Aldea blandes med menta, agurk og advocado? Smaker himmelsk!

Red Sweet Chili Pepper

Meksikansk tequila av merket ”Calle 23” er marinert med friske chilis. Dette blandes med Guava juice, sukker og ferskpresset sitron før det slippes ned i en utgravd, grønn, frossen paprika og dekoreres med fersk koriander, chili pepper og is! Denne drinken river litt i strupen, men lander fint i ganen etterpå. Paula vet hva hun holder på med!

DO Mercado
Åpent onsdag til fredag 16.30- 24.00 – lørdager åpent 12.00 – 24.00

Wow, nå har vi landet på taket på et av Playa del Ingles mest attraktive hoteller Bohemia Suites. Uten å passere resepsjonen suser vi til værs i en heis som tar oss opp på takterrassen og rett inn i en super lekker cocktail bar med navnet Atelier! Rett innenfor ligger en spennende restaurant med 360 grader utsikt over playa`n og sanddynene i Maspalomas.

Cocktailmenyen er fristende og kelnerne oppmerksomme. Det lukter eleganse og glamour!

De ulike cocktailene serves med en ”enyesque”, som på spansk betyr at man får noe å tygge på som smaksmessig passer yppelig til drinken, gjerne servert som et tema

”The water was not fit to drink. To make it palatable, we had to add whisky. By diligent effort, I learned to like it.”

– Winston Churchill

Dette er en renspikka cocktail bar, eller rettere sagt et cocktail verksted. En fryd for øyet å se hvordan stolte håndverkere går til verks. Italienske Alberto fra den vakre kanalbyen Venezia falt pladask for ei kanarisk jente og endte opp med en “ape” på hjørnet av Plaza Ferrey i Las Palmas.

Men om vi forstår han rett, er dette bare begynnelsen. Så lenge han får tid til sin lille sønn og fallskjermhopping har han tenkt å leve ut alle sine drømmer! Fabrizio og Adrian er sufere av sans og samlig, derfor bytter de ut saltvannet med blandevann på kveldstid og tryller fram de lekreste cocktails bare ved å se inn i sjelen din!! Baren er liten og full av kuriosa, mens en cocktail er som en reise, gjerne tilbake i tiden. De liker vintage og tar deg med tillatelse tilbake til Amerika på 30- tallet eller et varmt og klamt Cuba eller Caribien.

Du slår an tonen med å fortelle hva ganen reagerer mest positivt på; salt, søtt, syrlig eller bittert og utfra et kort bekjentskap skal de klare å lage den perfekte drinken for deg. Er du ikke tilfreds, gjør de et nytt forsøk! Å henge i denne baren er som å være på sirkus som barn. De kan sitt yrke ut i fingerspissen, deler gjerne med seg av sin kunnskap og åpner opp et nytt univers for de fleste. Samtidig er tonen familiær, personlig og varm i den lille baren som rommer så mye. Min cocktail ble servert på en oldemors duk, sammen med et gammelt lommeur, noen rustne nøkler og litt bitter sjokolade. Det kan man tolke som man vil. En klar favoritt som heldigvis ikke ligger rett rundt hjørnet for der jeg bor. Ellers hadde jeg hengt der hver kveld!

El Mono Malvado er åpent hver dag på kveldstid. Ligger på Plaza Ferrey i Las Palmas. Følg på Facebook

Jonathan i ferd med å lage kveldens aller beste cocktail; ”Tendedero Passion” med hvit, lokal rom, mango, ananas, sitron og kanel og en fantastisk stemning i baren!!!

På taket av Santa Catalina parken finner du en liten, gøyal takbar med DJ og cruise utsikt. Full stemning torsdag til og med søndag der folk står som sill i tønne på loftet til boutique hotellet Bed&Chic. Selv om baren står for egen musikk komposisjon og synlig DJ er støyen og musikken fra gateplan om mulig enda tydligere. Vakre, feststemte kanariere snakker heller ikke med små bokstaver så her er du enten “Hot” or “Not”?

Utsikten over parken, lysene og havnen der cruisebåtene ligger linet opp er upåklanderlig. De er også drinkene i baren. Bartender Jonathan imponerte med en “Tendedero Passion” med maracuma gin fra Tenerife med kanel, ananas og saft fra sitron og mango frukt. Det smakte himmelsk, kostet bare 6, 5 euro og holdt kvelden ut! Veldig hyggelige bartendere som oppmuntrer deg til å henge i baren en stund. Hit kan du ta turen fra torsdag til og med søndag fra kl. 17 og utover til halv tre på natten. Eller bare et sted for “after work”. Kult sted for kule folk!