Da jøder og muslimer ble kastet ut av det øvrige Spania, fikk de bli på Kanariøyene. Begge gruppene slo seg ned og levde fredelig sammen i bydelen San Gregorio i Telde!

Viñas Viejas
Plaza de San Gregorio N’ 1 San Gregorio TELDE
Mandag til lørdag: 09:00 – 00:00
Søndag: 12:00 – 17:00

Vegg i vegg med ANTEQVERA ligger denne lille og enkle vinbaren som også tilbyr oster og spekemat til de eldle dråpene.

La Tunera består av et ungt og kreativt team, der kjøkkensjef Manolo Gonàlez har full kontroll. Han er en av La Osa og Carlos Cidòn`s disipler.

En inovativ restaurante, som har gått sine egne veier, og på den måten oppnådd en helt annerledes og trivelig atmosfære. Maten er inspirert av den kanariske og enkle, men nå preparert og servert i ny innpakning! Du finner den midt i hjertet av bydelen San Gregorio.

Calle Fabelo Betancor nº 17
San Gregorio TELDE
Tel: (+34) 928 690 846

Encurtidos ANTEQVERA

I Baskerland er de enkle rettene med ost, sjømat, skinke og oliven utviklet noen hakk videre. Her handler det mye estetikk og kombinasjoner som gir ulike smaksinntrykk, for de små pintxo-rettene skal både smake godt og se lekre ut.

Navnet pintxo stammer fra den lille pinnen som ofte holder lekkerbiskenene oppå den tynne loffskiven sammen. Kanskje var hensikten med både tapas og pintxo den samme, altså opprinnelig et lokk (tapa) som beskytter innholdet i glasset mot fluer. Men hva som kom først, tapas eller pintxos, er ikke helt enkelt å svare på. Uansett har baskerne i hundrevis av år dyrket sine egne tradisjoner, og mange mener at det baskiske kjøkken er Spanias desidert beste.

 Vi mener at det må være spanjolenes svar på det danske smørrebrød. I alle fall er det ikke ”typisk kanarisk”, men ikke desto mindre enn fristelse for øyet. Du finner Anteqvera på hjørnet rett nedenfor San Gregorio kirken. Et perfekt stopp midt i et travelt bybilde, og med en passende vinbar ved sin side!

Plaza de San Gregorio N’ 1,  San Gregorio TELDE
Mandag til lørdag: 09:00 – 00:00
Søndag: 12:00 – 17:00