I Telde finner du det beste eksemplaret på denne typen geologisk formasjon på Gran Canaria. Dette fossende badekaret består av et sett med prismatiske figurer av basalt som mottar gjennom sin undervanns sokkel et suksessivt trykk fra bølger som ruller inn fra havet. Det grotteformede badekaret fylles opp til randen før vannet suges ut i havet igjen via et naturlig åpning. Dette skal man kun nyte synet av, eventuelt ta en selfie eller to, men absolutt ikke hoppe ut´i !!!

Denne enklaven ligger øst i Telde kommune. Helt klart en av favorittene i området, Hvorfor? Fordi det er i et perfekt vedlikeholdt miljø, der vannet er krystallklart og landsbyen opprettholder den lokale essensen. Her er bygget en rekke boliger på strandpromenaden, som i dag ville være utenkelig, men likevel er dette området veldig autentisk og overhodet ikke turistpreget. De hvite husene med blå beslag, samt grotte-hus og en egen gallionsfigur gjør Tufia så utrolig spesiell og annerledes.

Byn Tufia

Hostel Canary Sun
Canary Sun Hostel, Calle navarra, 6, 35200 Telde
Tel. 928 23 95 15

Om du tilhører den yngre garde og gjerne bor enkelt og billig, finns det et herberge som gjerne tar imot deg! Det heter Canary Sun og tilbyr en seng på rom med flere. En grei måte å stifte nye bekjentskaper? 

El Baladero

Midt i den vakre bydelen San Francisco finner du El Balandero, et leilighetshotell i historiske omgivelser og med vakker utsikt, og kule rom!

Calle Carlos e Navarro, 7
35200 Telde
Tel 629 55 55 52

www.elbaladero.es