okt 7, 2023

FILIP RINDESTÅL – VINGRESOR

Jag blev chockad då jag upptäckte hur mycket pengar folk lägger ned på sin semester, säger Filip

Filip Rindestål från Ving ser helt klart att folk i Norden prioriterar sin semester trots alla utmaningar som man har fått kämpa med det senaste året. Efter oro, högre ränta, svag krona och dyrare matpriser, så blev kanske en regntung sommar bokstavligen talat den droppen som fick det hela att rinna över.

Tekst & Foto: Bente Storsveen Åkervall
Mail: [email protected]

FILIP RINDESTÅL FRÅN VINGRESOR

– Det bokar på rätt bra inför vintersäsongen, det kan verka som om semestern är det sista folk väljer bort när dom måste skala ner på budgeten, säger Filip. 

Han berättar at Gran Canaria helt klart är deras största destination på vintern. Man räknar med att ta hit en kvarts milljon resenärer från Norden i löpet av vintersäsongen. 

– Men också sommaren är populär här på Gran Canaria, då vi har ungefär 50 000 besökare, trots den hårda konkurrensen från mycket populära Medelhavsdestinationer.

Den klart största gruppen resenärer är seniorerna (60+) som utgör ungefär 60%, berättar Filip som är Destinations Manager för Nordic Leisure Travel Group. Men också ”medelålders par” från 35 till 60 år väljer gärna Gran Canaria. I denna gruppen återfinner vi också många av barnfamiljerna. 

– Tyvärr är det ungdomarna som valt bort Gran Canaria, även om vi förra vintern fick bra respons då vi erbjöd äventyrsupplevelser genom arrangören Climbo, något som blev superpopulärt. Vi satsade också på unga influensers som lyckades nå våran målgrupp genom sociala media, även det gav god respons. 

Filip tänker att dom yngre resenärerna också vil låta sig frestas att komma till Gran Canaria nu när bränslepriserna gör att dom längre flygresorna fördyrats. 

– I dag opererar vi med ”dynamic packeting” vilket ger mer flexibilitet för dom som bokar med oss. Många vill bort från den tidigare charterresan även om dom vill ha kvar den trygghet som researrangören erbjuder. Genom våran dynamiska bokningsmöjlighet på nätet kan man sy ihop innehållet i sin egen resa, till exempel om man vill bo på olika hotell under vistelsen, eller lägga till olika aktiviteter m.m.

Filip berättar at trygghet är extremt viktigt för många av deras gäster. Man behöver inte hålla handen, men vi skall finnas till, och respondera snabbt om någon behöver hjälp eller vägledning. Därför har vi riktat in oss mer på det digitala, så att gästen kan, via sms, telefon eller mail kontakta oss. Vi ska helt enkelt vara där när någonting händer, säger han.  

– Service är fortfarande centralt för oss, därför har vi även 50-60 guider som vistas ute bland gästerna. Det skapar också trygghet och närhet. 

Filip berättar att han själv fick chock då han förstod hur mycket pengar en familj lägger på bordet för att uppnå  sin drömsemester. Pengar han helt klart kunde ha levt för själv i ett halvår.  

– Folk investerar mycket i sin semester, och den betyder oerhört mycket för de flesta. Därför är det så viktigt att alla semesterdagar blir bra, och där vilar ett oerhört ansvar på oss som semesterarrangör. Vi måste ha stor respekt för deras semesterdrömmar, och leva upp till den kvalitetsstämpeln vi har.

I vinter tar Filip och hans team i mot 55 flyg i veckan från Sverige, Norge, Danmark och Finland med solhungriga semesterfirare. Många vill bo på deras Sunprime Atlantic View i Playa del Inglés, där konceptet bygger på lugn och ro, spa och vuxensemester, med en åldersgräns på 16 år. Deras Sunwing Sea Front i Arguineguin är perfekt för barnfamiljer, det är även Ocean Beach Club i Playa del Cura, fast det är en lite mindre anläggning med lite högre standard, enligt Filip. Han vill också gärna lyfta fram det helt nyrenoverade hotellet Puerto Azul i Puerto Rico som har en struktur som får dig att associera till ett kryssningsfartyg med bland annat en infinite pool, och som är ett Family-Garden koncept. 

Filip Rindestål

Filip Rindestål började som lärare på Vings simskola i Kaletea på Rohdos i 2017. Därefter har han arbetat som guide, jobbat på deras kontaktcenter innan han blev rundreseguide, vidare servicechef och till slut destinationschef på Gran Canaria. En brant karriärstege på bara 6 år, och som har tagit honom genom Thailand, Vietnam, Kreta och Cypern. Nu finns han att träffa på huvudkontoret på Sunprime Ocean View i Playa del Inglés, där förövrigt hans mamma jobbar som fitnessinstruktör!

CHRISTIAN FRANSSON – APOLLO

Vi måste ge gästerna ”value for money”, säger Christian

Vi står inför en ny och spännande säsong där kanske skandinaverna längtar till Gran Canaria mer än någonsin? Först och främst har det varit en regnig sommar, med stormen ”Hans” i huvudrollen. För många känns det nog tungt att ta i tu med en lång vinter utan att ha fått det efterlängtade solskenet och värmen.

Christian Fransson hos researrangören Apollo kan bekräfta att de har ett stadigt tryck på försäljningen av resor inför den kommande vintersäsongen. Det råder ingen tvekan om att deras kunder vill ut och resa, säger han.

CHRISTIAN FRANSSON FRÅN APOLLO

Många är ändå oroliga för sin egen ekonomi i dessa instabila tider. Dåliga kronkurser, högre räntor och inflation påverkar med all sannolikhet den enskildes ekonomi. Ökade oljepriser, som i sin tur påverkar flygbiljettspriserna, kan göra att vissa drar sig för att åka på semester. Eller?

-Självklart påverkar världsekonomin även våra nordiska länder, speciellt med de valuta fluktationer som finns i Sverige och Norge. Men många väljer att åka iväg ändå för att få en vecka eller två med sol. Vi ser dock att bokningar kommer mycket närmre avresa. Istället för att boka flera månader innan så bokar man en till två månader före. Det är i sig ok, men man måste ha i åtanke att många andra nationaliteter bokar längre före avresa och ens favorit hotell kan var fullt om man väntar för länge. 

Hur kan Apollo fresta, tilrättalägga och inte minst underlätta så att människor kan få sin välbehövliga semester?

– Vi arbetar med att ta fram ett program som passar i tiden.  Just nu ser vi att ett ”value for money” är viktigt och vi ser därför till att ha fler hotell för försäljning som kan möta det. På Gran Canaria tex  har vi till vintern ett  nytt familjehotell,  Apollo Mondo Family Maspalomas Resort by Dunas. På våra Mondo Family hotel erbjuder vi  simskola, barnklubbar, bra gym och sport aktiviteter för de vuxna.  På Maspalomas Resort by Dunas är det  ”All Inclusive” så man kan ha en fantastisk semester med god mat och dryck, och glass till barnen men även plånboken kan ha semester och få slappna av.

Gran Canaria erbjuder stabilitet, politiskt såväl som klimatmässigt. Hur påverkar dessa faktorer när människor väljer semester? Eller är det priset som påverkar?

-Det är en kombination av trygghet, fantastisk klimat och en inte alldeles för lång flygresa som gör Gran Canaria så attraktivt!

Hur ser Apollos säsong 2023/2024 ut? Några nyheter eller nya trender i marknaden? 

– Som jag nämnde tidigare jobbar vi alltid med att erbjuda en produkt i tiden. Till vinter 23/24 fokuserar vi inte bara på ”value for money” utan vi fokuserar även på Apollo Silver 55+, vår nysatsning där vi erbjuder utvalda hotell på Gran Canaria med en liten extra service och aktiviteter samt utflykter som vinprovningar och matupplevelser med en erfaren guide som också är 55 +

Christian Fransson

Christian Fransson har bott på Kanarieöarna i 18 år. De senaste 10 åren på Gran Canaria. Han arbetar som Inköpschef för resarrangören Apollo, det vill säga han ansvarar för hotellkontraktering.Tidigare arbetade Christian som destinatiosnchef, vilket innebär att han var ansvarig för den operativa delen med transfer, guide service, callcenter och utflyksprogram.

– Jag trivs verkligen på Gran Canaria. Här finns det något för alla och alltid något nytt att upptäcka. Vandringar, matupplevelser, storstadspuls i Las Palmas, havspromenader längs Maspalomas stranden och framför allt är det alltid sommar!