dec 6, 2023

DYRARE
– MEN ÄNDÅ RÄTT BILLIGT…!

Nyligen hade jag glädjen av att genomföra en resa till Norge och Sverige. Mitt i november, den månad då väldigt många skandinaver vill lämna sina länder för att byta mörker, kyla och regn mot ljus, sol och värme.

Och visst är klimatet på Gran Canaria att föredra! Även om den friska luften kändes skön efter en ovanligt varm höst på Gran Canaria, så förstår man snabbt att det är en lång månad, som dessutom innebär starten på en vinter som inte kommer att ge sig förrän i april.

Men fördelen med Gran Canaria slutar inte med klimatet! Vid återkomsten till södra delen av ön, avlades ett besök på en av favoritrestaurangerna i köpcentret i San Agustin. Beställde som vanligt de goda räkorna till förrätt och en härligt mör ”lomo alto”, kanske det som mest liknar en skandinavisk entrecote, till huvudrätt. Till det ett gott, rött vin. Notan hamnade på strax under 50 euros. För detta pris fick jag i stort sett bara mina tre glas vin i Norge – dessutom tre glas med väldigt lite vin i varje för 159 kronor styck!

Ja, för första gången upplevde jag också att man serverade vin med ett mätglas i baren på hotellet. Detta hade jag tidigare bara upplevt med starksprit…

Så visst erbjuder semestern på Gran Canaria mycket mer än bara ett vanligtvis suveränt klimat. Här kan mat fortfarande unna sig en god måltid med dryck utan att känna sig rånad. Detta till trots för de urusla kronkurserna i både Sverige och Norge.

Och när man ändå är på Gran Canaria tycker jag att man bör passa på att se något mer än bara stränder, hav och köpcenter. Att hyra bil är fortfarande rätt billigt på ön. Att tanka kostar också bara styvt hälften av priset i Skandinavien!

Till och med hotellpriserna är överkomliga. Visst har det blivit dyrare på Gran Canaria också, men urvalet är stort och det finns ett helt okey alternativ för nästan alla plånböcker!

Detta kan kanske vara en tröst i dessa tider då skandinavisk media gång på gång upplyser oss om hur dåliga våra kronor står sig i förhållande till euron. Fortfarande finns det möjlighet att unna sig lite extra till en relativt billig peng!

Passa på och njut!

Ankommande gäster till de olika öarna
perioden januari – oktober 2023

Siffror Januari till oktober