nov 10, 2023

Stor bondmarknad ”Feria del Sureste” i Cruze de Arinaga

Den 10 november startar den stora bond & hantverksmarknaden som pågår i tre dagar.  i Cruze de Arinaga.  Det är de tre kommunerna Ingenio, Aguimes och Vecindario som varje år arrangerar en av de största marknaderna på dessa öar, de turas om att lägga den i en av kommunerna och hjälps åt med organisationen, då det är ett enormt åtagande. I år är det Ingenios tur och de har valt att lägga arrangemanget i Carrizal.

Var kommun har 50 stånd för de produkter och hantverkare som är ifrån deras närområde. Det hela sparkar igång med invigning på fredag kl. 10.00. 

Lördagen blir en fullspäckad dag med gastronomiska workshops av alla de slag, tillagning av sniglar från Aguimes, lokala saltproducenter, tillaga mojosås och mycket mer.

Det blir boskapstävlingar och hantverskutställnigar och mycket mer. Vill ni uppleva de lokala utbudet  och se vilka produkter jordbruket ger på denna ö är detta värt ett besök.  Varje vecka arrengeras olika marknader runt på Gran Canaria följ denna link så kan ni läsa om de stora som är värda ett besök va roch vilka dager: Dag & Natt´s marknadsguide

Bondmarknad plakat