nov 6, 2023

Gott om arbete….

I den landstäckande, spanska tidningen ABC läser vi att EU erbjuder program och möjligheter för att unionens befolkning skall kunna söka och få jobb i något av de övriga medlemsländerna. Ett av dessa program beskrivs som EURES, European Employment Services. I en artikel bekriver man möjligheten att söka och få jobb i Sverige för spanjorer (eller från andra EU länder).

Bland annat påpekar man möjligheten att få fast anställning direkt samt att tjäna goda pengar. Enligt artikeln är genomsnittslönen i Sverige mer än 46.500 euros om året, vilket ger en månadslön på ca. 3.800 i genomsnitt. Detta jämförs med genomsnittslönen i Spanien och man konstaterar att man i Sverige har en lön som är 164,03% högre… I Spanien ligger genomsnittslönen på 2.300 euros enligt ABC’s artikel.

Som exempel nämner man jobb som ”softwareutvecklare”,  ”omhändertagande av äldre”, ”tekniker för underhållsarbete” och ”kypare”. Vidare nämner man att det på flera håll krävs kunnande av svenska och/eller engelska, men att det vid vissa tillfällen inte heller är nödvändigt. Däremot menar man att man bör behärska engelska för att kunna leva och verka i Sverige.
(ABC)

Kommun kontoret Maspalomas