dec 3, 2023

En enes død, den andres brød….

Det sies at prisen på tobakk vil skyte i været i Storbritannia fra og med 1. januar 2024. En pakke sigaretter vil koste 23 euro, noe som gir kanarierne store forhåpninger om at engelskmennene vil ha enda en grunn til å feriere på Gran Canaria. For øyeblikket koster en pakke sigaretter i Storbritannia 14 euro, mens den på Kanariøyene koster i underkant av 5 euro. 

En turist har lov til å kjøpe med seg en kartong på 200 sigaretter hjem fra Kanariøyene. 

Også i Norge koster en pakke sigaretter rundt 15-16 euro, mens den i Sverige er ca. 40% billigere.

Under Solberg-regjeringen i Norge fikk man høye kvoten for vin/øl på Taxfree om man ikke kjøpte med seg tobakk. Men etter at den nye regjeringen trådte i kraft ble dette fjernet. Så da er det ingen gevinst i å ikke kjøpe med seg tobakk lenger.

Den britiske statsministeren Rishi Sunak kunngjorde på det konservative partiets konferanse i forrige måned at han effektivt ville forby røyking blant yngre generasjoner ved å øke alderen for kjøp av sigaretter med ett år hvert år. Den foreslåtte lovgivningen for England vil gjøre det straffbart for alle som er født 1. januar 2009 eller senere å selge tobakksprodukter. Avgiftssatsen på alle tobakksvarer vil øke med 2 % mer enn den årlige inflasjonen. Skattesatsen for rulletobakk vil øke med ytterligere 10 %, opptil 12 % mer enn den årlige inflasjonen

Rishi Sunak