jun 6, 2024

En uke etter drapet i Telde, er ennå en antatt gjerningsmann tatt

Gjerningsmannen bak knivstikkingen i Telde, det andre på en uke, er pågrepet. Nasjonalpolitiet har arrestert den antatte gjerningsmannen som stakk en ung mann i armene og hendene med kniv, i et nytt oppgjør mellom nordafrikanere. Hendelsen skjedde i nærheten av et kafé i tilknytning til  bensinstasjon i bydelen Los Llanos i Telde. Hendelsen fant sted natt til torsdag, rundt kl. 01.20.

Nasjonalt politi har pågrepet den antatte gjerningsmannen bak voldsepisoden som fant sted denne uken i Pablo Neruda-gaten i Telde kommune. Den pågrepne, en 17 år gammel gutt, som befant seg i et husokkupert hus i kommunen. Den pågrepne befinner seg for øyeblikket i arresten og vil bli fremstilt for retten så snart politiets etterforskning er ferdig.

Återliviningsförsök i parken

Ifølge politiet er den antatte gjerningsmannen en 17 år gammel nordafrikansk ungdom som knivstakk en annen nordafrikaner av samme opprinnelse, og påførte ham skader på armer og hender. Ifølge fornærmedes forklaring var han sammen med kjæresten sin da den mistenkte overfallsmannen kom bort til ham for å spørre om jenta hadde penger. Deretter skal han ha angrepet ham med kniven og flyktet fra stedet. Gjerningsmannen skal i følge pressen ha oppholdt seg i det såkalte «rosa huset», som ligger i nærheten av Røde Kors’ hovedkvarter og brukes av husokkupanter. Den antatte overfallsmannen ble identifisert av offeret, og politiet arresterte ham torsdag morgen.

En uke etter drapet i Arnao parken
Hendelsen fant sted en knapp uke etter den fatale knivstikkingen som tok livet av Yessine, en ung kvinne av nordafrikansk opprinnelse, som ble drept av sin landsmann Mourad Boumeheta fredag 31. mai i Arnao parken i Telde.

Mourad Boumeheta, som ble pågrepet dagen etter knivstikkingen, er varetektsfengslet uten kausjon. Han etterforskes som mistenkt for drap, noe som kan gi ham en fengselsstraff på opptil 25 år.

Dette nye slagsmålet har økt bekymringen i Telde, ettersom det allerede har vært tre saker i samme område. Sist torsdag kveld et slagsmål, sist fredag en dødelig knivstikking, og nå enda en knivstikking.