jun 20, 2024

57 000 nordmenn velger sørsiden av Gran Canaria i sommer

Turistsommerens 2024 på Gran Canaria opplever en  stor forandring. For første gang på mange år vil det bli en økning i nordmenns tilstedeværelse sørsiden av Gran Canaria i en uvanlig periode, da skandinavere vanligvis velger Middelhavet om sommeren. Kanariøyenes turistdirektør, José Juan Lorenzo, opplyser at mer enn 71 000 nordmenn skal på ferie til Kanariøyene denne sommeren, en økning på 10,8 prosent fra i fjor. 

57 000 skal til Gran Canaria, resten til Tenerife og noen hundre til Lanzarote.  -”Vi er et klimatisk fristed både sommer og vinter”, sier administrerende direktør i Promotur. Det anslås at nordiske turistener totale sett vil legge igjen mer enn 800 millioner euro på Gran Canaria medberegnet vintersesongen 2024. 

Man anslår at nordmennenes ønske om å unnslippe katastrofevarmen i Sør-Europa, gjør at de foretrekker Kanariøyene med sitt stabile klima året rundt. Man omtaler også nordmennene som kvalitetsbevisste turister med høy kjøpekraft, noe som godt kan kombineres med turistorganisasjonens klimamål og ambisjoner om høyere kvalitet på alle nivåer.

Nordiske turistbookinger på Gran Canaria for vinteren 2024 opplever en bemerkelsesverdig boom, noe som befester den sørlige delen av øya som en referansedestinasjon. Foreløpige tall indikerer en vekst på opptil 15 % sammenlignet med samme periode i 2023. Det anslås at mer enn 900 000 nordiske turister vil besøke Gran Canaria i løpet av vinteren 2024. Norge er fortsatt det viktigste markedet, etterfulgt av Sverige, Finland og Danmark. Desember, januar og februar er de mest populære månedene for nordiske turister.

Kilde: maspalomas24h.com

Amadores stranden