jun 6, 2024

Reisegigant konkurs

En av Europas største reiseoperatører, tyske FTI Group, har kunngjort at selskapet er konkurs. Ifølge Reuters og AP News regnes virksomheten som Europas tredje største turoperatør, med over 11 000 ansatte.

Kanariøyene er sterkt bekymret over at  den tyske turoperatøren FTI Group, den tredje største i Europa, er slått konkurs. Selskapet har investeringer i et trettitalls hoteller på øyene, og hadde en økonomisk innvirkning på 800 millioner euro i 2023, grunnet en halv million turister som kom til øygruppen gjennom FTI Group. En talsmann for regjeringen på Kanariøyene sier at de er svært avventende med hensyn til konsekvensene av konkursen hos den tyske giganten.

FTi Group hotell

-«Dette er en sak som bekymrer oss og opptar oss akkurat nå, vi analyserer omfanget av og betingelsene for denne konkursen», sier  Alfonso Cabello, talsmann for Kanariøyenes regjering.

Cabello påpekte at den tyske turoperatøren har investeringer i et trettitalls hoteller på øygruppen, står for 15 % av det tyske markedet og har flyttet rundt 500 000 turister til øyene i 2023, med en estimert økonomisk effekt på 800 millioner kroner.

Med tanke på at informasjonen er svært fersk, ønsker regjeringen på Kanariøyene å være forsiktig, sier Alfonso Cabello, som forsikrer at den regionale utøvende myndighet «vil være oppmerksom på den informasjonen som blir kjent i løpet av de neste dagene» i forbindelse med FTIs anmodning om åpning av insolvensbehandling i en domstol i første instans i den tyske byen München.

Joel Ambioris Pimentel García