maj 30, 2024

Den dominikanske republikkens verste drapsmann, er arrestert i Madrid, og tiltalt for flere titalls drap

Joel Ambioris Pimentel García leder et nettverk av leiemordere og narkotikasmuglere. Han har også truet landets riksadvokat.

Joel Ambioris Pimentel García, alias «J», en narkotikasmugler og leder for en drapsgruppe i Den dominikanske republikk, er nå pågrepet i byen San Sebastián de los Reyes, straks nord for Madrid. Han står bak flere titalls drap og var nå ettersøkt for å ha beordret en innsatt fanges død.

I tillegg var han også etterlyst for å ha fremsatt trusler mot riksadvokaten i Den dominikanske republikk, Miriam German Brito, og blant annet mot medlemmer av kriminelle organisasjoner som han rivaliserte med.

Det spanske nasjonalpolitiet begynte i maris i fjor sin etterforskning, da dominikanske myndighetene mente at mulighetene var store for at han  kunne befinne seg i Spania.

”J” er allerede blitt deportert fra USA, etter å ha tilbrakt ti år der, og sittet fengslet for narkotikasmugling. Derfra flyttet han til Colombia, hvor han skaffet seg nytt statsborgerskap. Derfra fløy han imidlertid til Spania, hvor han opererte fra. Han hadde vært i Europa i minst fem år.

Forgiftningen
”J” var blant annet ettersøkt for en hendelse som fant sted den 15. januar, da han skal ha beordret drapet på en innsatt i El Pinito-fengselet i den dominikanske provinsen La Vega. Til dette brukte han et medlem av organisasjonen sin (José Francisco Hiciano Moya), en innsatt i samme fengsel, som angivelig skal ha gitt den innsatte Alejandro Vidal et giftig stoff, blandet i et glass juice, noe som forårsaket hans brutale død. Dødsordren hadde visstnok med problemer knyttet til kontrollen av narkotikaproduksjon å gjøre, og det ble utstedt en internasjonal arrestordre på ham.

Ifølge informasjon fra dominikanske politi- og rettsmyndigheter er han også ettersøkte for å være direkte knyttet til flere titalls voldelige dødsfall i flere provinser nord i Den dominikanske republikk, og for å være leder for en kriminell organisasjon dedikert til leiemord, narkotikahandel på nasjonalt- og internasjonalt nivå, samt hvitvasking av penger.

Joel Ambioris Pimentel García