Den 30. Mai 

DEN KANARISKE  DAGEN
(El dia de Canaria) er en helligdag på samtlige kanariske øyer som blir feiret med ulike typer kulturelle aktiviteter, dans og musikk. Også en mengde offisielle arrangemanger finner sted denne dagen på vegne av så vel den kanariske regjeringen, som de ulike kommunene rundt omkring på øyene.

Den kanariske dagen feires til minne om den det første kanariske Parlamentet som ble opprettet med sete i Santa Cruz på Tenerife den 30. mai 1983. Dette skjedde ti måneder etter at Kanarieøyene offentliggjord sine vedtekter for lokalt selvstyre. Den første presidenten i det kanariske parlamentet var Pedro Guerra Cabrera.

Vedtektene for det lokale kanariske selvstyret ble publisert den 10.august  1982, med utgangspunkt i de forordninger og forskrifter som andre lokale selvstyrer  hadde i Spania. Dette gav de kanariske øyer en større egenforvaltning innenfor Spanias grenser.

Dette kom naturligvis også som et resultat av at Spania etter 46 års med Francos diktatur  ble et demokratisk land 1975 (det året Franco døde). ”Dia de Canarias” i år er en söndag.

Som om dette ikke er nok, holder mange skoler egne fester dagene i forveien, der skolebarna går kledde  i kanariske drakter og koser seg med kanarisk produserte gotterier.

Helgen feires dagen med lokale byfester og omreisende tivolier og kulturarrangemanger.