maj 24, 2024

Ingen varm mat eller drikke serveres når setebelteskiltet er på: Singapore Airlines’ nye tiltak etter turbulensepisode

Singapore Airlines har endret retningslinjene for bruk av sikkerhetsbelte om bord og lagt om minst én flyrute etter at en person omkom og flere titalls andre ble innlagt på sykehus etter en turbulenshendelse denne uken.

Flyselskapet inntar en mer forsiktig tilnærming til turbulens, blant annet ved ikke å servere varme drikker eller måltider når setebelte-skiltet er på, heter det i en uttalelse til Singapores TV-kanal Channel News Asia.

”SIA vil fortsette å gjennomgå rutinene sine, ettersom sikkerheten til passasjerer og mannskap er av største viktighet.” Flight SQ321 London-Singapore SQ321, en Boeing 777-300ER med 211 passasjerer og 18 besetningsmedlemmer, ble tirsdag omdirigert til Bangkok for nødlanding etter at flyet ble rammet av turbulens som kastet passasjerer og besetningsmedlemmer på tvers av kabinen og slengte noen opp i taket.

Den daglige London-Singapore-ruten SQ321 har gjennomført to flyvninger siden hendelsen og har ikke fløyet over den delen av Myanmar der den plutselige turbulensen oppstod ca. tre timer før den planlagte landingen. Flytiden er omtrent den samme, noe som fremgår av sporingsdataene.

I stedet fløy de over Bengalbukta og Andamanhavet, viser rutedata fra flight tracker FlightRadar 24. Singapore Airlines har sagt at flyet møtte plutselig ekstrem turbulens på tirsdag. En 73 år gammel britisk passasjer døde av et mistenkt hjerteinfarkt.

Maskin från Singapore Airlines