maj 24, 2024

Bestefar på 72 år tok livet av sine to mindreårige barnebarn

En forferdelig tragedie fant sted i den lille kommunen Huétor Tájar i Granada, på det spanske fastlandet denne uken. En 72 år gammel mann drepte sine to barnebarn på 10 og 12 år, og tok deretter sitt eget liv hjemme hos seg selv, på Calle Alfonso Nobel, gaten som er oppkalt etter den svenske fredsprisstifteren.

Bestefaren hadde barrikadert seg siden søndag ettermiddag, sammen med sine to barnebarn som han visstnok skal ha kidnappet. Etter det som er kommet frem, skal gjerningsmannen ha hatt en vanskelig periode etter at kona og datteren, moren til barna, døde i en bilulykke der han satt bak rattet da han besvimte og kjørte av veien. Begge barna var også i bilen og overlevde ulykken.

Hans svigersønn skal ha nektet mannen å ha kontakt med barnebarna etter den fatale bilulykken i mars i år, som altså tok livet av to personer; bestemoren og moren til barna.

Ved 21-tiden søndag kveld varslet svigersønnen, etter en krangel med svigerfaren, det lokale politiet om at det hadde blitt hørt høye lyder i huset og at barna hans befant seg der inne. Politiet og Guardia Civil dro til huset og ble møtt av flere skudd som ble avfyrt fra et vindu, slik at de visste at mannen var bevæpnet.

Vägen mot Mogan

Bestefaren skal også ha truet med å drepe flere familiemedlemmer som forsøkte å gripe inn. Det var da det ble bedt om hjelp fra den spesielle intervensjonsenheten til Benemérita, et team fra Madrid som dro til kommunen med en forhandler for å få mannen til å legge ned våpenet sitt og forlate huset.

Kommunikasjonen, slik den ble forklart av regjeringens delegat i Andalucia, Pedro Fernandez, varte frem til klokken fem mandag morgen, da mannen avbrøt all form for kommunikasjon og sa at han skulle fokusere på å gjøre barna klare til skolen. Det var imidlertid ingen bevegelse i huset, så klokken 08.25 gikk spesialenheten inn i huset, og ble vitner til at den 72 år gamle mannen skjøt seg selv med haglgeværet sitt.

Spesialenheten ble møtt av et grusomt syn inne i huset. Begge barna, som befant seg i forskjellige rom, var drept, det ene av et skudd og det andre antageligvis ved kvelning. Guardia Civil, som holder i etterforskningen jobber med å få klarhet i de faktiske forholdene. Mye tyder på at barna ble drept allerede søndag kveld, og at gjerningsmannen hadde løyet for dem gjennom de tidlige morgentimene.

Nyheten om drapet på barna sjokkerte hele kommunen. Bystyret innførte tre dagers landesorg og avlyste diverse festarrangement. ”Vi er forferdet”, sa ordfører Fernando Delgado, som uttrykte sine kondolanser og støtte til familien, spesielt til faren til ofrene, som er kjent for å arbeide på et utdanningssenter i kommunen. Han la til at etter ulykken der bestefaren mistet sin kone og datter, visste mange i landsbyen at ”han ikke hadde det bra”, selv om ingen kunne ha forestilt seg ”at han ville gjøre det han har gjort”, noe som er en ”katastrofe” og en ”tragedie” for landsbyen.