maj 24, 2024

Grusom ulykke på flyplassen

Salvador Sánchez hadde i flere måneder arbeidet med asfaltarbeidene på Gran Canaria flyplass. Der, ved foten av rullebanen, i nærheten av kontrolltårnet, mistet han livet onsdag morgen, etter at en dampveivals kjørt av en kollega, kjørte over ham i det som må ansees en arbeidsulykke.

Ingen kan forklare hvordan det skjedde, noe som må avklares gjennom etterforskningen som Guardia Civil har satt i gang, og som allerede har sett på kameraene i området og innhentet vitneutsagn. Men alle funn så langt i etterforskningen peker i samme retning: Klokken var minutter før elleve om formiddagen, kollegaen som styrte den tunge maskinen så ikke Salvador, (58 år gammel), og Salvador la heller ikke merke til hva som var i ferd med å skje før det var for sent.

Da nødetatene ankom ulykkesstedet, var han fortsatt i live, selv om tilstanden var kritisk. Han ble fraktet til Hospital Insular i Las Palmas, der han fikk hjertestans som følge av store, indre blødninger.

Arbeidet ble utført på oppdrag av AENA, som forvalter Spanias flyplasser. Kommunikasjonsavdelingen ønsker ikke å uttale seg om hva som har skjedd, og oppfordrer pressen til å snakke med Ferrovial, selskapet som ble tildelt kontrakten for arbeidet.

Salvador Sánchez, som bodde i El Caracol-området i Telde, likte arbeidet sitt. ”Han hadde jobbet med veidekke siden han var ung, og han var lidenskapelig opptatt av det…. , sier en talsmann for de pårørende. Siden juli 2021 hadde han jobbet for FSM-gruppen, som ennå ikke har kommet med noen uttalelse.

Salvadors dødsfall er den tredje arbeidsulykken med dødelig utgang på Gran Canaria så langt i år. I mars omkom en 36 år gammel arbeider i en bygning under oppføring i hovedstaden Las Palmas, og denne måneden omkom en 45 år gammel arbeider i et kjølelager i havnen i Las Palmas.
Canarias7

Gran Canarias flygplats