maj 24, 2024

Minst fire døde og 16 skadet da en bygning kollapsen på Palma de Mallorca

Dag&Natt holder deg oppdatert; Fredag morgen kunne politiet på Palma de Mallorca identifisere de fire omkomne: En 23 år gammel kvinne som jobbet på Medusa Beach Club, to kvinnelige, tyske turister, respektive 20- og 30 år gamle, og en senegalesisk statsborger på 44 år.

De omkomne er en mann og tre kvinner, en av kvinnene arbeidet på stedet som var en populær bar- og utested. Ytterligere syv personer er hardt skadet. Hovedhypotesen om kollapsen er overvekt på den øvre etasjen på Medusa Beach Club.

Fire personer har omkommet og 16 er skadet i varierende grad etter at glassterrassen til en cocktailbar i første etasje i en bygning kollapset på Palma, hovedstaden på Mallorca, torsdag ettermiddag. Et av ofrene er en ung mann som ifølge vennene hans hadde kommet ut fra treningssenteret og stoppet for å ta en kaffe, slik han gjorde hver dag. En venn av ham jobbet i lokalene, og han omkom også i kollapsen. To andre kvinner døde også, ifølge den nasjonale avisen El Pais. Nødetatene har rapportert at tilstanden til sju av de skadde er svært alvorlig, mens tilstanden til de øvrige ni er alvorlig. Alle blir behandlet på forskjellige sykehus på Palma.​

Vägen mot Mogan

Rundt klokken 20.30 torsdag kveld, kollapset bygningens andre etasje, og falt ned i etasjen under. På grunn av vekten og støtet, kollapset også baren som lå på gateplan, og ble trykket ned i kjelleren av bygningen, der flere personer fanget i ruinene. Sjefen for brannvesenet i Palma, Eder García, sier til avisen El Pais at de fleste av de berørte er utlendinger av ulike nasjonaliteter og middelaldrende. Hovedhypotesen for kollapsen er overvekt, dvs. at den øverste etasjen av uklare grunner ikke har tålt den vekten den har blitt utsatt for.

Det lokale politiet ba forbipasserende og tilskuere om å holde seg nede ved strandområdet på den andre siden av veien, og om å være helt stille, slik at redningsmannskapene kunne høre stemmene til eventuelle overlevende. De tilstøtende barene og restaurantene ble evakuert, og området ble sperret av. Bak politiets avsperring myldret det av nyskjerrige turister. Medusa Beach Club ligger i Calle Cartago, i første linje i et populært turistområde i Playa de Palma, spesielt for tysk turisme. Palmas ordfører, Jaime Martínez, dro til stedet for å følge nødetatenes redningsarbeide.

Rett før kl. 22.00 ble en ung mann med brukket arm, som hadde blitt fanget i et hulrom etter kollapsen, reddet ut. Nyheten ble mottatt med glede av de mange tilstedeværende.

El Pais