maj 5, 2024

Et tragisk dødfall i familien preger artisten som representerer Spania i Eurovision i Malmø

Eurovision 2024 teller nå ned til finalen i musikkonkurransen, som finner sted lørdag 11. mai i Malmö Arena. Før det må deltakerne gjennom den fryktede semifinalen, der de 20 finalistene får selskap av de fem store (Spania, England, Frankrike, Italia og Tyskland) og vertslandet Sverige.

Det er på den scenen vi får se duoen Nebulossa, Spanias representanter på Melodifestivalen, i aksjon med den kontroversielle låten ”Zorra”. Kritikken har ikke rokket ved holdningen til spanjolene, som allerede har begynt sitt eventyr i Sverige, og som tar fullstendig avstand fra de negative kommentarene mot deres bidrag: ”Alle står fritt til å uttrykke sin mening som de vil, vi står på sidelinjen. Det er mange som støtter oss, og det må vi forholde oss til”, sa de like før avreisen til Sverige.

Gruppen, som kommer  fra Alicante, består av María Bas og Mark Dasousa. De er allerede  i gang med å øve på det som venter dem i Sverige.

-”Alt har fungert veldig bra”, forsikret de spanske artistene etter de første sceneprøvene.

Opplevelsen av de første timene i Malmö har imidlertid blitt overskygget av en forferdelig nyhet som har rystet den spanske gruppen fullstendig: tanten til Maria Bas, vokalisten i Nebulossa, døde samme dag. Dette skriver journalisten Juanma Fernández på Twitter (X), og forteller at sangeren hadde et veldig nært forhold til den avdøde.

Gruppen Nebulosa

Da prøven var over, ville ikke den spanske artisten kommentere den triste hendelsen, og forsvant fort bort fra mengden. Den gode stemningen og den spesielle Eurovision opplevelsen hadde fått en tøff slagside for Maria Bas. Senere, via sin Instagram-konto, viet sangeren fra Nebulossa noen følelsesladde ord til sin elskede tante. -”Hvert minne vi har delt, hver latter og hvert eventyr vi har opplevd sammen har blitt en uvurderlig skatt som jeg alltid vil ha i min sjel”, delte Maria Bas med et svart bånd som tegn på sorg.

Rent musikalsk har ikke tantens bortgang lagt noen demper på Nebulossa vokalisten under forberedelsene i Malmö Arena. Med detaljer som skal finjusteres under de kommende øvelsene, sa Nebulossa at alt ”gikk veldig bra” og at de var ”veldig trygge” på scenen. Utfordringen nå er å tilpasse det spanske bidraget til de store dimensjonene som råder i Malmö Arena.

De hentydet også til den svenske TV-produksjonen. I følge Mark Dasousa er ”alt her veldig profesjonelt. Det har vært interessant å se opplegget. Spanias bidrag dreier seg om ordet ’Zorra’ som projiseres gjennom hele showet. Scenografien er inspirert av 1930-tallets dekorasjoner og art deco, og utnytter alle elementene på den majestetiske scenen som de svenske arrangørene har gjort klar til lørdag 11. mai.

Gruppen Nebulosa