apr 24, 2024

Nordmann tiltalt for å presse en mindreårig til prostitusjon og utnyttet henne seksuelt

Mannen som er tiltalt for å ha prostituert en 16 år gammel jente han hadde ansatt som hushjelp, erklærte tirsdag i rettssaken i provinsretten i Las Palmas at han hadde et ”fritt og samtykkende forhold” til henne. Sven R. F., en norsk statsborger, bekreftet at han hadde tatt bilder av jenta da hun kom for å gjøre rent i huset hans i Las Palmas. Han påstår at hun hadde sendt ham andre nakenbilder, men ifølge hans versjon ”slettet han dem da hun ba ham om det”. En versjon som står i direkte motsetning til jentas versjon, som sa at hun hadde handlet under tvang, er at tiltalte betalte henne og at han til og med insisterte på at hun skulle ta med seg mindreårige venner til huset for også å ta pornografiske bilder og videoer av dem. 

Nordmann tiltalt

Eksperten som analyserte datamaskinen og fire harddisker, fant ”ganske mange” bilder av en mindreårig ”naken eller som hadde sex”, sammen med sexy undertøy og diverse rekvisita.

Den tiltalte, som risikerer 11 og et halvt års fengsel for påstått prostitusjon og forulemping av mindreårige, gikk bare med på å svare på spørsmål fra advokaten sin, og fikk hjelp av en tolk. Han fastholdt at utvekslingen av bilder foregikk ”fritt og frivillig hele tiden”, og nekter for ”noen gang” å ha betalt for bildene. Nordmannen mener at han ble anmeldt fordi jenta og moren ”vil ha penger av ham”, og fastholder at de ”lyver” i sine påstander.