apr 24, 2024

Mafialederen som truer den nederlandske Kronprinsesse Amalia, rømmer fra Spania på grunn av manglende rettslig koordinering

Karim Bouyakhrichan, er en mafialeder og nederlender av marokkansk opprinnelse. Han er  broren til Samir Bouyakhrichan, som ble drept i Benahavís (Málaga) i 2014. Karim har arvet ”tronen” i en av de viktigste klanene i ”Mocro Maffia” etter sin avdøde bror.

Den 24. januar kunne Nederland puste lettet ut: Karim Bouyakhrichan, lederen for den såkalte ”Mocro Maffia”, ble arrestert i Marbella (Malaga). Gleden ble imidlertid kortvarig i Nederland: Bare tre måneder senere førte manglende koordinering i det spanske rettsvesenet til at mafialederen som truer med å drepe den nederlandske kronprinsessen Amalia, slapp ut av Spania.

Amalia nederlandske Kronprinsesse

Slik det blir rapportert av Cadena Ser, og bekreftet av avisen El Periódico de España, klarte Karim Bouyakhrichan å rømme etter å ha blitt midlertidig løslatt 18. mars av provinsdomstolen i Malaga med sikkerhetstiltak som inndragning av passet, plikt til å møte i retten hver 15. dag og betaling av en kausjon på 50 000 euro. Avgjørelsen ble støttet av påtalemyndigheten for narkotikabekjempelse.

På det tidspunktet hadde Audiencia Nacional ikke utstedt noe arrestordre for å garantere utlevering til Nederland, og forbryteren tok derfor bena på nakken og stakk av. Ifølge kilder i Audiencia Nacional har sentralretten allerede utstedt en europeisk arrestordre (OEDE) for å finne ut hvor en av Nederlands mest prioriterte forbrytere befinner seg.

Frem til 1. april hadde Bouyakhrichan meldt seg til retten. Den 15. april uteble han imidlertid fra møtet.

Kilder ved høyesterett i Andalucía advarer om at det fortsatt er mulig at den mistenkte kan ha skrevet seg inn i en annen by i Spania, og at dette oppmøtet ennå ikke har nådd retten i Marbella, som har ansvaret for etterforskningen.

Denne historiske narkosmugleren f har vært innblandet i en rekke politietterforskninger de siste årene fordi han har fungert som bindeledd mellom latinamerikanske og europeiske narkosmuglere.

Bouyakhrichan har også vært involvert i sammenstøt med den rivaliserende Taghi-klanen. Ifølge den nederlandske påtalemyndigheten skal lederen Ridouan Taghi – som har sittet i fengsel siden 2019 – ha organisert drapet på den nederlandske gravejournalisten Peter R. de Vries, hvis rettssak startet denne uken.

Kronprinsesse Amalie ble truet på livet

I september 2022 flyttet den nederlandske kronprinsessen Catharina-Amalia til Amsterdam for å studere ved det offentlige universitetet UvA.

Hun flyttet fra faren kong Willem-Alexander og dronning Maxima, lillesøstrene Alexia og prinsesse Ariane på Huis Ten Bosch i Haag til hovedstaden. Dessverre tok det bare to uker før kronprinsessen måtte avbryte skolegangen og flytte hjem igjen, og årsaken var dramatisk.

Fryktet forsøk på kidnapping

Ifølge den nederlandske avisen De Telegraaf beordret politiet henne til å forlate universitetet og returnere til Huis Ten Bosch av sikkerhetsgrunner. Både politiet og påtalemyndigheten var svært bekymret for 18-åringens sikkerhet og fryktet et kidnappingsforsøk eller et angrep.

De Telegraaf melder at Mocro-mafiaen, en del av den marokkanske mafiaen, står bak truslene. UK News meldte at denne gruppen skal kontrollere rundt en tredjedel av all narkotikatrafikken i Europa.

Gruppens leder Ridouan Taghi (44) har sittet i fengsel siden 2019, men kommuniserer med sine medsammensvorne via brev. Politiet har hevdet at brevene inneholder kodede meldinger, og at målet er å kidnappe landets tronarving. I midten av oktober kunngjorde kongeparet at de nå har bestemt at tronarvingen av sikkerhetsmessige årsaker ikke får flytte tilbake til studentboligen sin, og at hun må bo på slottet mens hun fortsetter studiene, noe som får store konsekvenser for livet hennes.

Lägenheter i Playa del Ingles