apr 6, 2024

Hva er boligturisme?

Omvendt turistfobi er et begrep som beskriver avvisningen eller den negative holdningen til boligturisme, spesielt turisme som benytter leiligheter til å bo midt blant andre turister eller eksklusive feriesteder, noe som fører til nedbygging av sysselsettingsskapende områder som kjøpesentre. Beboere som leier ut leiligheter direkte til turister på plattformer som Booking eller Airbnb, hater ikke turister i seg selv, men de hater turister som kommer gjennom turoperatører. Boligturisme er en form for turisme der folk ikke bare besøker et sted, men også bor der i en viss periode, vanligvis i flere måneder eller til og med år. Det er dette mange kanariere fra Las Palmas gjør i Playa del Inglés, Maspalomas eller San Agustín, noe som endrer kvalitetstilbudet på destinasjonen.

Prognosene for BNP-veksten på Kanariøyene i 2025 er svake, selv om den sies å være høy sammenlignet med den tyske økonomiens flathet. Ifølge Hispalink kan BNP på Kanariøyene vokse med 3,9 % per år frem til 2025, noe som gjør Kanariøyene til den raskest voksende autonome regionen i Spania. BBVA Research spår en BNP-vekst på 2,6 % på Kanariøyene i 2025, noe under landsgjennomsnittet.

I mars i år analyserte den spanske banken BBVA den globale og lokale makroøkonomiske situasjonen på Kanariøyene  og diskuterte fremveksten av generativ kunstig intelligens som følge av den økende informasjonsmengden, og hvordan dette vil påvirke bedriftene på øygruppen.

Hotell i Playa del Ingles