apr 5, 2024

Forhandlingene om Anfi del Mar har kommet til en korsvei….

Spent stemning i Las Palmas mellom domstolene og advokatene til Santana Cazorla e Hijos. En gruppe av Anfi del Mars kreditorbanker har gitt grønt lys til Lopesans plan for å ta over kontrollen av Anfi del Mar. Gruppens generaldirektør, José Luis Trujillo, kunngjorde onsdag at det foreligger en avtale som skal godkjennes av styret i Anfi del Mar, som nå er under konkursbehandling, for å komme seg ut av den merkantile hengemyra uten risiko for de 800 berørte i saken, men uten å gå inn på sakens kjerne: Hvordan ser 80 prosent av kreditorenes gjeldsnedskrivning ut?  I november 2023 gikk Canarian Legal Alliance (CLA) med på å slutte seg til Lopesans økonomiske levedyktighetsplan på grunn av alderen til mange av de saksøkte. Det var velvilligheten til firmaets kunder i turistdestinasjonen som delvis reddet situasjonen, for i utgangspunktet var det å ikke godta denne avtalen ensbetydende med å ta livet av et selskap med 800 ansatte i ryggen.

Finanskilder som nyhetsportalen Maspalomas24H har konsultert, sier at ”det ikke er så vanskelig å forstå hva som har skjedd” siden kreditorene hovedsakelig var ”banker” og eierne er europeiske familier med timesharing rettigheter. Lopesan på sin side,  har klart å forhandle seg frem til en 5-årig plan for finansiell stabilitet, og i praksis har Lopesan klart å rydde av veien all tvil som kan føre til nedleggelse av virksomheten.

Siden 2022 har planen om å redde Anfi Sales og Anfi Resorts ventet på en endelig avgjørelse, og det er advokatkontoret som representerer interessene til timeshareeierne i Arguineguín som har kjempet hardest for å forsvare rettighetene til kundene til en verdi av 56 millioner euro i hendene på Anfi Sales og Anfi Resorts. Anfi-gruppen er reddet fordi det fortsatt gjenstår en tvist mellom partnerne i det kanariske investeringsselskapet ”Hermanos de Santana Cazorla” (som eies av to brødre)  om 50 % kontroll over selskapet. Den ene parten har gått med på å selge rettighetene sine til Lopesan, men broren Santiago Santana Cazorla hevder at han har forkjøpsrett og krever at avtalen annulleres.

Advokatfirmaet Canarian Legal Alliance (CLA) har representert 900 kreditorer som gir avkall på en del av det de har utestående, men med en garanti fra Lopesan om at de finansierer en betaling på opptil fem år, noe som er skattemessig nyttig.

Med forbehold om fortsettelsen av hendelsene som har pågått siden merkantilretten i Las Palmas ga grønt lys, vil Anfi del Mar igjen være et sunt konsern, og krigen om den ”” som Santiago Santana Cazorla e Hijos eier, kan være over.

Flygbild över Anfi del Mar<br />