feb 28, 2024

Spidermann er tatt i Puerto Rico

Puerto Ricos ”Spiderman” er en mann som klatret opp på bygningsfasader for å stjele. Nå er han pågrepet. Den 56 år gamle tyven opererte alltid i det samme hotellkomplekset, der han lette etter leiligheter med åpne vinduer for å begå tyveriene.

Guardia Civil har arrestert ”Spiderman” fra Puerto Rico (Gran Canaria), en mann som ved hjelp av klatreteknikk klatret inn i hus med det formål å stjele. Og han lyktes: et digitalt nettbrett, penger? Alt han kunne putte i lommene, uten hensyn til at beboerne var i huset.

Politibetjentene lenket fast tyven, en 56 år gammel mann med et rulleblad fra politiet, 21. februar. Ved denne anledningen ble han siktet for ett tilfelle av ran med makt og to tilfeller av tyveri i Mogán kommune.

Det var i slutten av desember 2023 at etterforskerne ble oppmerksomme på det første ranet begått av denne mannen, etter å ha mottatt en anmeldelse på hovedkontoret i Puerto Rico-Mogán. I anmeldelsen opplyste offeret at en person hadde tatt seg inn i hjemmet hans etter å ha klatret over balkongen i første etasje i et hotellkompleks. Han stjal et digitalt nettbrett og kontanter, og det stjålne beløpet beløper seg til 3 300 euro, sammen med skadene som ble forårsaket.

Etter anmeldelsen fant etterforskerne ut at ”edderkoppmannen” alltid handlet på samme sted og alltid med samme ”modus operandi”. ”Etter denne anmeldelsen fulgte det en bølge med anmeldelser i de påfølgende ukene.

Mannens metode var som følger: Han ankom leilighetskomplekset og gjennomførte en slags rekognoseringstur, dvs. han gikk (som overvåkningskameraene i komplekset har vist) gjennom fellesområdene og hagene med et klart mål for øye.

Før han slo til, observerte og lokaliserte han hvilke boliger som var åpne: vinduer, terrassevinduer…. ”Fremfor alt gikk han inn i leiligheter som lot disse delene av huset stå åpne om natten på grunn av varmen. Eller hus som ikke var låst”, forteller kilder i Guardia Civil. Men nå er altså mannen bak lås og slå!

Spiderman