nov 4, 2023

VARMT…

Sommaren har varit varm på Kanarieöarna. Vid flera tillfällen har termometern visat på över 40 värmegrader i skuggan. Även om detta kanske inte alltid är förankrat i den officiella statistiken så är de flesta man pratar med på Gran Canaria överens om att sommaren varit varmare än vanligt.

Och för första gången hittills på Kanarieöarna så stängde skolorna på grund av värme mellan den 11-13 oktober – då man egentligen skulle kunna vänta sig att hösten kommit! Föräldrarföreningen vid skolor på öarna har nu på eget initiativ tillsatt en kommite som skall försöka få till ett samarbete med myndigheterna för att förbättra förhållandena på skolorna. Under värmeböljan krävdes det bland annat att läkarpersonal skulle vara tillgänglig på de utsatta skolorna, då flera yrselanfall anmälts. 

Vidare krävde man att skolgårdarna skulle utrustas med flera områden med skugga, något som i de flesta fall saknas. På samma sätt för man fram åsikter om att skolsalarna skall utrustas med luftkonditionering samt att tillgången till dricksvatten skall förbättras
(Canarias7)

Varmt i Skolorna