Karnevalen i Las Palmas har snart pågått i en månad. Under denna vecka har man tagit en liten paus det har inte varit några tillställningar. Man laddar upp för den sista stora karnevalshelgen.

På fredag brakar det loss igen med kanske den mest spektakulära och populära galorna av dem alla, val av DRAG QUEEN. Som dessutom i år firar 25 års jubileum. 14 kandidater har tagit sig till den stora finalen på fredag kl. 21.00 kanarisk tid. Om ni inte har köpt biljetter så finns det inga att få tag på, då de såldes ut på 30 minuter. Men denna gala sänds i direktsändning på flera kanaler kanariska Tv kanalen, TV2 och på youtube.

På Lördag kl. 17.00 startar det stora karnevalståget som går genom hela staden med start från fästningen Castillo de la Luz i stadsdelen La Isleta och avslutas vid Parken San Telmo. Tåget består av ca 100 karosser och flera hundra tusen deltagare på gatorna. En stor fest och upplevelse där alla som vill får delta. Antingen deltar man som åskådare eller så klär man ut sig. Årets tema är diskoteket studio 54 om man vill ha det i åtanke, men det finns inga regler på vad 

Gran Dama 2023

man klär ut sig till. Vi rekommenderar att ta bussen nummer 30 upp till Las Palmas hoppa av vid stationen Santa Catalina som är ändstationen, och sedan gå med tåget. Eller hoppa av vid San Telmo parken och invänta tågets ankomst.

Gran Dama 2023

Söndag inleds med  “Daytime Carnival” en stor gatufest med start kl. 12.00 i San Telmo parken. Kl. 19.00 är det dags för sardinens begravning med alla sörjande änkor som skriker ut sin sorg. De följer med sardinen till Las Canteras stranden där man bränner den på bål. Med det avslutas årets karneval i Las Palmas. För er som missar detta så har ni flera chanser att uppleva denna stora fest, den internationella karnevalen i Maspalomas 9-19/3 och kommunen Mogans karneval 23-26/6