Detta lilla köpcentrum som ligger i byn El Tablero, cirka 5km från turistorten Playa del Ingles centrum, fyller 9 år denna helgen (26+27/3).

Det firas förstås med underhållning och en rad aktiviteter.

Centret erbjuder flera klädesbutiker, skoaffärer och en stor livsmedelsaffär, bland mycket annat. Här finner man också en Burger King restaurang tillsammans med ett par andra mindre serveringar.

Egentligen är detta lilla center det enda köpcenter i denna kommunen som inte bara vänder sig till turismen. Vi vet annars alla att Melonerasområdet erbjuder ett flertal köpcentrum, men då i stort sett endast riktade mot turisterna. I Playa del Ingles finns sedan ortens början flera center, men i de flesta fall erbjuder de mest mat, dryck och nattliga nöjen.

Därför ser de flesta turister sig tvungna att åka till Puerto Rico, där köpcentret ”Mogan Mall” slog upp sina dörrar för ett par år sedan. Eller så finns alternativen att resa till ”Atlantico” i Vecindario, halvvägs till flygplatsen, eller, förstås till Las Palmas.

Detta faktum är lite förvånande då det bara är i turistorterna som köpcentrum får ha öppet på söndagar och helgdagar. På övriga orter gäller att man bara får ha öppet 8 söndagar/helgdagar per år. Undantaget är vissa platser i Las Palmas som har öppet söndagar under kryssningssäsongen, oktober till april.
(MaspalomasAhora + Dag&Natt)

Shoppingcenter El Tablero