Organisationen ”Canarias, 1500km de costa” (Kanarieöarna, 1.500 kilometer kust) redovisar att totalt 46 personer har omkommit på grund av drunkningsolyckor under årets första 10 månader. Det innebär nio personer fler än under fjolåret, där man dock skall komma ihåg att nedstängningen av landet gjorde att stränderna var tomma under ett par, tre månader.

Jämför man med samma period året innan, 2019, så är årets siffra två personer mindre.

Under oktober månad omkom sju personer genom drunkning på Kanarieöarna. Det gäller inte bara badande personer utan inkluderar alla som omkommit vid olyckor i vatten, som till exempel en fiskare som ramlade i havet utanför Arucas på Gran Canaria häromdagen och som ännu inte upphittats.

Vid sidan av de sju som omkom under oktober så registrerades en person kritiskt skadad, fyra allvarligt skadade och ytterligare sex personer lättare skadade.

Än en gång finns det anledning att påpeka vikten av att följa de varningssystem som finns på många av öarnas stränder. Visar flaggsystemet badförbud så är det av högsta vikt att man följer dessa råd. På stränder där dessa system inte finns bör man inte bada (Dag&Natt’s anm.)
(Canarias7)

Vaccinering