Företaget Groundforce, som sköter handlingen för ett tjugotal flygbolag på Gran Canarias flygplats, har strejkat, vilket vi skrivit om tidigare. Första strejkdagen var förra lördagen, varpå nästa steg skedde i onsdags i denna vecka. Varslet som är lagt gäller onsdagar och lördagar fram till och med den 18.9. Därefter blir strejken permanent om ingen överenskommelse nås,

Och det har sett mörkt ut i och med att det inte förekommit nårgra som helst kontakter mellan företaget och arbetstagarnas representanter. Detta trots ihärdiga försök från både myndigheter, företagarföreningar och AENA, det vill säga luftfartsverket.

Nu har emellertid bägge parter accepterat en medling från myndigheterna. De första mötena sker under förmiddagen idag, fredag, och hoppet är givetvis att man skall hitta ett sätt att gå vidare, så att morgondagens strejk blir avlyst.

Under förra lördagen blev ungefär 10.000 passagerare drabbade av strejken. Dels innebar det förseningar både när det gällde ankomster och avresor. Ett stort antal personer blev dessutom av med sitt bagage. Detta gällande de som ankom såväl som de som rester från Gran Canaria.
(Canarias7)

Gran Canarias avgångshall