Igår, onsdag, genomfördes den andra strejkdagen av handlingbolaget ”Groundforce”. Strejken påbörjades i lördags, och skall fortgå onsdagar och lördagar fram till den 18 september, då den blir permanent om ingen lösning spikats.

Resultatet av onsdagens strejk blev inte riktigt lika illa som i lördags. Framför allt för att antalet flyg och passagerare var färre.

Men också för att en del av flygbolagen ankommit med extra personal ombord för att på så sätt kunna vänta på försenat bagage utan att riskera att bli stående på grund av personal som gått ut på tid.

Ett av de fyra fackförbund som initierat strejken bröt också under gårdagen med de andra facken, då man ansåg att strejken fördes fram på fel sätt.

Andra uppgifter tyder på att fackföreningarna bjudit in företaget för samtal. Från företagarhåll sägs också möten vara inplanerade för att komma tillrätta med situationen.

De flesta som ankom Gran Canaria under onsdagen fick med sig sitt bagage till sina hotell. Detta gällde också de avresande, även om det förekom fall där väskorna lämnades kvar på flygplatsen på Gran Canaria för att inte hela flyget med passagerare och personal skulle fastna på ön.
(Canarias7)

Passagerare med väskor