Tre av de kanariska öarna har nu nått gränsen där 70% av personerna över 12 år har fullvaccinerats. Det gäller öarna El Hierro, La Palma, och sedan i fredags, Lanzarote.

Totalt sett har 63,9% av den kanariska befolkningen totalvaccinerats. Det gäller då gruppen 12 år och äldre.

Räknar vi även in dem som fått en dos så är siffran uppe i drygt 77%.

Lanzarote når 70%

Åldersgruppen 60-65 år släpar lite efter i vaccinationen. Det är tydligt att många valt att inte fortsätta sin vaccinering efter det att vaccinet Astra Zeneca slutade användas i Spanien. Nu erbjuder man denna grupp en andra dos eller en hel vaccinering med Pfizer eller Moderna.

Även gruppen 30-39 år släpar lite efter. Här tror man dock att det framför allt handlar om människor som under semestermånaden augusti reser och därför är svårare att få tag på.

I Spanien var 59,7% av landets hela befolkning fullt vaccinerad. Siffran är från i torsdags i förra veckan. Räknar vi med dem som fått en dos är siffran uppe i 70%. Observera att dessa siffror gäller hela befolkningen, dvs även den del, 0-11år, som i ett första skede inte skall vaccineras.

Huvudstaden Madrid har fullvaccinerat 59,7% av sin totala befolkning. Med de som fått en dos är siffran uppe i 70% – även dessa siffror från i torsdags.
(Canarias7)

Spruta med vaccin