Att följa de restriktioner som gäller för att minska smittan på Kanarieöarna verkar inte vara speciellt populärt.

Tidningen MaspalomasAhora skriver i en artikel att lokalpolisen i Las Palmas fick in 218 anmälningar som gällde grupper av människor som festade vilt på olika platser i staden.

Bland annat slog man till i ett industriområde i Las Palmas där man fann 240 ungdomar i full fest. Av dessa bötfälldes 198 för att inte använda ansiktsmask och för att inte hålla minimiavståndet på 1,5 meter.

Ungefär samtidigt hade ett 80 tal personer samlats i sanden på Canteras stranden i staden och festade utan att reglerna efterföljdes. Totalt 20 av dessa bötfälldes.

Samtidigt skriver tidningen att en av ägarna till den populära baren ”Aqua” i Meloneras på södra Gran Canaria vägrade att följa polisens instruktioner om att stoppa musiken och se till att besökarna slutade dansa. Även här sägs det att många saknade ansiktsmask och inte höll minimiavståndet. Ägaren vägrade emellertid, vilket gjorde att polisen tog med sig honom anhållen för motstånd mot polismyndighet. Han blev senare dömd till dagsböter som totalt uppgår till nästan 1.000 euros.
(MaspalomasAhora)

Gatfest