I veckan fick vi reda på att riskkapitalbolaget CVC investerade 2.700 miljoner euros i den spanska ligan. I och med detta får de tillgång till 10% av La Liga, vilket i detta fall omfattar både första och andra divisionen.

På sitt sätt kan man säga att det handlar om ett räntefritt lån, då löptiden på avtalet är 40-50 år – lite beroende på vilka källor man läser.

Ud las Palmas träningscenter

Storklubbarna Real Madrid och FC Barcelona är emot avtalet och menar att de förbinder dem att ge upp delar av TV rättigheterna. Real Madrid hotar också att försöka blockera avtalet som är tänkt att undertecknas under kommande vecka.

Men de flesta övriga klubbarna i de bägge divisionerna är överens och överlyckliga. För Union Deportiva Las Palmas innebär avtalet ett kapitaltillskott på 37,5 miljoner euros.

I en intervju med Canarias7, avslöjar presidenten i Gran Canarias storklubb att det mesta av pengarna kommer att gå till att vidareutveckla det träningscenter som klubben har i området Barranco Seco, utanför Las Palmas.

Installationerna där är helt nya, men fortfarande saknas ett antal träningsplaner samt boende för bland annat A-laget.

När denna andra fas står klar är avsikten att kunna erbjuda andra storklubbar i Europa träningsläger av hög klass. Klimatet är ju definitivt på Gran Canarias sida.
(Canarias7)

Infart Ud Las Palmas träningscenter