Som vi tidigare skrivit om vid flera tillfällen så var det många kommuner på Gran Canaria, med Las Palmas i spetsen, som införde speciella tillstånd för att barer och restauranger skulle kunna etablera uteserveringar på trottoarer och parkeringsplatser. Anledningen var att restriktionerna gjorde det omöjligt att hålla öppet inomhus. Som en möjlighet att kompensera lite för detta ekonomiska bortfall infördes tillstånden för dessa så kallade ”terrazas expres”.

Resultatet har varit väldigt positivt. Dels har själva ansökningsprocessen varit enkel, vilket gjort att många valt att söka. Dels har det hjälpt barer och restauranger att behålla sina kunder och på så sätt upprätthålla verksamheten.

Reglerna är i grund och botten väldigt enkla. Man får inte montera upp en sådan terrass så att den stör fotgängare eller handikappade. Inte heller får man blockera någon form av infart eller utfart eller blockera insikten till skyltfönster etc.

Nu meddelar kommunen i Las Palmas att man har för avsikt att låta barer och restauranger fortsätta med dessa ”terrazas expres” åtminstone fram till januari månad, trots att restriktionerna inte längre förbjuder dessa ställen att ha servering inomhus.
(Canarias7)

Terrass bord