Den kanariska regeringen har, likt flera regioner på det spanska fastlandet, beslutat att gå in och subventionera delar av semesterboendet för de bosatta på Kanarieöarna. Beslutet är fortfarande helt färskt och det saknas detaljer om hur det hela skall genomföras, något som man räknar med kommer att vara klart inom kort.

Anledningen till detta initiativ är att få kanarierna att stanna hemma i sommar och på så sätt hjälpa den hårt sargade turistindustrin. Man har för avsikt att även fastlandsspanjorer skall kunna utnyttja denna hjälpen, men riktigt hur är ännu inte klart.

Flera regioner på fastlandet har redan infört denna typen av subvention, vilket lett till att ledare för turistföretagen gått ut med en varning för att turismen från fastlandet kommer att begränsas. Med detta lokala initiativ räknar man med att effekten mellan den lokala turismen och den från fastlandet skall jämnas ut.

Med all sannolikhet kommer hjälpen att ske i form av kreditkort som är laddade med olika belopp. Hjälpen skall kunna fås av alla som bor på Kanarieöarna och som är äldre än 16 år. Hjälpen är dessutom individuell och alltså inte per hushåll. En indikation i tidningen Canarias7 menar att upp till 50% av hotellkostnaden kommer att betalas med subventionen.
(Canarias7)

Hotell pool