Ja, ännu en gång går Spanien in i en period där tolkningen av lagen förmodligen kommer att avgöras i landets rättsliga system.

En grupp tekniker som används av regeringen för att utforma de regler som skall gälla, hävdar att diskotek och barer, som vanligtvis har öppet hela natten, maximalt skall kunna ha öppet till 02.00 (med en möjlighet till förlängning till 03.00).

Åtta av landets regioner var inte överens om detta, och när nu regeringen och hälsoministeriet presenterar ovan nämnda ”rekommendation” som en generell norm som skall gälla i hela landet, så säger dessa regioner att de inte har för avsikt att respektera ”lagen”. Det är inte heller vilka regioner som helst. Totalt omfattar de cirka två tredjedelar av landets befolkning, Madrid och Barcelona inkluderade. De regioner som betraktas som rebeller mot genomförandet, har alla för avsikt att överklaga beslutet i rätten.

På Kanarieöarna kan nattlivet ännu inte öppna då det fortfarande saknas en överenskommelse inom den kanariska regeringen. Skulle den komma så finns anledning att tro att nattlivet kommer igång igen, även om inte längre än till 02.
(Canarias7)

Vaccinering