Många var övertygade om att Kanarieöarna och Balearerna (Mallorca, Menorca, Ibiza) skulle föras upp på den ”gröna” listan i Storbritannien vid en ny genomgång under gårdagen. Men så blev det inte. Enligt uppgift så beslutade den brittiska regeringen om att inte tillföra några nya länder eller områden till sin lista denna gång. Listan uppdateras var tredje vecka.

Därmed är Portugal det enda landet inom EU som är ”grönt” enligt den brittiska bedömningen. Men även här kan det se ut att bli en ändring, då antalet smittade stigit de senaste dagarna.

De brittiska medborgarna som reser till ”gröna” länder behöver inte sitta i karantän vid hemkomsten. De som reser till länder som är med på den ”oranga” listan, dit bland annat Spanien hör, måste stanna i karantän i sina hem under tio dagar efter hemkomsten. Dessutom måste de gå igenom två stycken PCR tester.

De britter som reser till ”röda” länder blir tvungna att stanna på karantänhotell som utsetts av de brittiska myndigheterna och som betalas av resenären.

Australien, Nya Zeeland, Brunei, Malvinerna, Färöarna, Gibraltar, Island, Portugal, Singapore, är några exempel på länder dit britterna kan resa fritt.

Vid sidan av Spanien så är även Frankrike, Grekland och Italien fortfarande på den oranga lista som finns i Storbritannien.
(Canarias7)

Flygplats London