Du er her:
  • Home
  • Miljö
  • Den første grønne hydrogenbussen som forbinder Arinaga med Maspalomas
hydrogenbuss

Den første grønne hydrogenbussen som forbinder Arinaga med Maspalomas


Globals linje 25, som forbinder Arinaga med Maspalomas, får fra neste uke en ny miljøbuss med en 100 % bærekraftig, grønn hydrogenmotor, den første i sitt slag på Gran Canaria. Kjøretøyet er utlånt til transportselskapet av Kanariøyenes teknologiske institutt (ITC) som en del av et banebrytende forsknings-, utviklings- og innovasjonsprosjekt (FoUI) i Europa, som har ført til oppstart av et eksperimentelt produksjonsanlegg for biodrivstoff.

Infrastrukturen, som er den eneste i sitt slag på Kanariøyene, omdanner vann til grønt hydrogen. Anlegget er bygget med EU-midler og ligger i ITCs egne lokaler sørøst på Gran Canaria. Den ble innviet i november 2023 med sikte på å teste ut bruken av dette drivstoffet i landtransport på hele øygruppen.

Bussen som ble presentert denne tirsdagen, og som skal bruke produksjonen fra dette forsøksanlegget, bruker 7 kilo hydrogen per 100 kilometer, noe som gir en teoretisk rekkevidde på rundt 500 kilometer. Bussen settes i drift i neste uke og skal kjøre to daglige turer på den vanlige ruten mellom Arinaga og Maspalomas, som en gjentakelse av initiativet som allerede er under utvikling i andre spanske byer som Madrid, Barcelona og Zaragoza. Analysen av driften på veien, de tekniske egenskapene og den reelle autonomien vil gjøre det mulig å vurdere muligheten for å utvide erfaringen til andre øylinjer.

Abonner på oppdateringer

Få siste nytt fra Dag&Natt direkte på e-post

Ikke gå glipp av noen nyheter!

Varsler til e-posten din når vi publiserer nye artikler.

Vi spammer ikke! Les vår personvernerklæring for mer info.