feb 7, 2024

NIO I TOPP…

Ytterligare ett turistår är avslutat på Kanarieöarna och det är glädjande att se att turismen återkommit till öarna efter några riktigt besvärliga år under pandemin.

Dag&Natt har sammanställt en topplista för åren mellan 2015 och 2023 gällande turismen på Gran Canaria och på Kanarieöarna generellt.

Man talar och jämför ofta dagens turism med 2019, som ju var det sista året innan vi drabbades av Covid. Men som vi ser så var det 2017 som var toppåret för bägge kategorierna.

Oavsett närmar sig talen de toppsiffror som var aktuella i tiden före pandemin. För öarna som helhet betydde 2023 det andra året genom tiderna som man passerade gränsen 14 miljoner besökare. 

Gran Canaria har en bit kvar att gå. Samtidigt skall tilläggas att Gran Canaria är den ö som drabbats värst av privatiseringen av turistlägenheter. Det betyder helt enkelt att utbudet har blivit mindre med åren.

Att 2023 med krig, inflation, högre räntor, förväntad ökad arbetslöshet etc, etc skulle bli så pass bra som året blev, var det nog få som trodde. Nu har vi påbörjat 2024 – givetvis med ungefär samma flygkapaciteter som under hösten/vintern 2023. Och vad sommaren 2024 och kommande vintersäsong har att erbjuda är ännu för tidigt att sia om!

Håll tillgodo med vår NIO-I-TOPP lista!

Nio i Topp Gran Canaria

Ankommande gäster till de olika kanariska öarna året 2023

Total Siffror året 2023