jan 7, 2024

DET ÄR HÄRLIGT MED SEMESTER!

Det är härligt med semester! Det är härligt med ferie!

Oavsett om man tillhör gruppen som väljer att ligga och ”dra sig” några extra timmar på morgonen. Eller om man väljer att stiga upp i ottan för en promenad och en otroligt vacker syn när solen stiger upp!

Ja, det kanske är just detta som gör att semestern är så härlig! Att få göra någonting man vanligtvis inte kan tillåta sig. Att få uppleva sådant som man inte upplever ”hemma”.  Därför är det så viktigt för alla oss som jobbar med turismen att ständigt försöka leva upp till detta! Vi spelar nämligen en jättestor roll för att de som är på semester skall uppleva just det där lilla extra.

Man kommer ihåg den där vänliga och trevliga kyparen, receptionisten, reseledaren eller städerskan. Alla är de med på att skapa den där lilla speciella semesterkänslan.

Jag kommer så väl ihåg när jag började använda taxibolaget Uber. För det mesta använde jag mig av dem vid besök i Madrid och Barcelona. Jag kunde inte sluta förvånas! Och undrade hela tiden varför någon valde en ”vanlig” taxi, när man kunde åka med Uber…

Billigare! Ren och snygg bil!! Och trevlig, proper chaufför!!!

Så är det dessvärre inte riktigt längre. De har inte riktigt klarat att fullfölja sitt ursprungliga serviceupplägg. Eller inte velat… Idag är bilarna många gånger lite slitna. Inte alls så rena. Och chauffören går många gånger inte ens ur bilen för att hjälpa till med bagage.

Detta är inte skrivet som en kritik mot Uber, utan snarare som en jämförelse med artikelns första del. Det är inte lika speciellt trevligt att ta en Uber idag…!!!

Andra, typiska exempel är sophämtningen. Nu är jag tillbaka på södra Gran Canaria. Sopcontainers hämtas i stort sett dagligen och sopbilen för ett ordentligt oväsen kring sig. Så varför skall man köra runt med den från klockan 04.00 i ett område där i stort sett alla betalt dyra pengar för att få ha det trevligt, vila och sova gott?

Detsamma gäller givetvis bilen som tömmer de containers där vi deponerar glas, flaskor etc. Alltid klockan 08.00 där jag finns!! Och den som kan sova efter den tömningen har förmodligen varit ute för länge natten innan!

Det är så små saker som skall till för att alla skall kunna uppleva sin semester på det där speciella sättet som semestern skall vara! Det gäller bara att tänka till lite, lite grann.

Och det är viktigt. För tappar vi semesterlyckan, ja, då väljer vi säkert ett annat ställe nästa gång vi skall ut och uppleva det där som vi ”inte gör hemma” varje dag!

Ankommande gäster till de olika öarna
perioden januari – november 2023

Siffror januari-november 2023