nov 6, 2023

Le Naturel

Le Naturel, er som navnet tilsier, en vin uten tilsatt sulfitter. En naturvin der det ligger i kjernen at man skal gripe minst mulig inn i prosessen. Man skal i så liten grad som mulig la odlingen av druer gå sin naturlige gang, og man skal heller ikke påvirke vin prosessen unødvendig. Alt for å forsikre seg om at druene snakker for seg, og at vinen smaker av ren frukt. 

Bodegan

Le Naturel er en ren og brilliant rødvin, der gode bringebærstoner dominerer, overraskende for en rødvin. Lukten er frisk, med god intensitet som fremhever toner av bjørnebær og fioler. I munnen avslører den sine friske fruktsmaker, hvilket tilsier at den kommer fra en vingård som ligger i høyden. Den har en meget behagelig ettersmak og er et vennlig, lett og lettdrikkelig vin.

Innhøstingen blir gjort manuelt på vingården. Gjæringen foregår i en 12 000 liters vintank. Frem til tappingen er det viktig at vinen i tanken holder en stabil tempratur for å opprettholde kvaliteten. Og igjen, det blir ikke tilsatt sufitter. Vinen er derfor 100% vegansk, noe som gir den en V-Label, en kvalitetsikring og en garanti for at ingen produkter med animalsk opprinnelse har blitt brukt i produksjonen. 

Vingårdene, sertifisert som økologiske, eksisterer side om side med regionens innfødte fauna. Store fulger overvåker sitt domene. Vingårdene er sunne og friske, takket være deres nærhet til Pyreneene og Kantabrien. På plantasjen har “Le Naturels” vinstokker blitt behandlet uten kjemiske produkter, og har kun fått tradisjonelle behandlinger som kobber og svovel i svært liten konsentrasjon. Den eneste ingrediensen i La Naturel er de økologiske druene som dyrkes på vingårdene til Aroa Bodegas, som ligger i Yerri-dalen, Navarra.

Flaskor med vin

En privilegert region som ligger skjermet av fjellkjedene Urbasa og Andía, i et av de høyeste områdene i distriktet. Aroa Bodegas er en banebrytende vingård innen gjenoppretting av organisk og biodynamisk landbrukspraksis.

Le Naturel kan blant annet kjøpes på El Corte Ingles og AlCampo for ca. 8 euros.