SOLEN SKINER…igen!

Alla har vi lidit under de senaste snart tre åren. Pandemin slog till hårt och utan nåd. Värst, givetvis, för alla som miste nära och kära. Men också riktigt illa för många som fick se ett livsverk och strävan gå i stöpet.

Alla har vi lidit under de senaste snart tre åren. Pandemin slog till hårt och utan nåd. Värst, givetvis, för alla som miste nära och kära. Men också riktigt illa för många som fick se ett livsverk och strävan gå i stöpet.

Resebranschen var en bransch som drabbades stenhårt! Från en dag till en annan gick business från hundra till noll! Flygplan fick långtidparkeras. Researrangörer fick koncentrera sig på att få hem gäster som i många fall skulle vara borta längre. Tomma flygningar ut för att fylla dem med oroliga och besvikna semesterfirare som tvingades vända hem. Hotell, som i stort sett från en dag till en annan fick slå igen sina portar och permittera stora delar av personalen.​

Kort och gott – alla hjul i branschen stoppades upp från en dag till en annan! Något ingen kunde vara förberedd på eller som någon rimligtvis kunde ha förutsett!

Sedan dess har situationen klart förbättrats. Idag kan vi resa igen. Röra på oss för att hälsa på vänner, familj och bekanta. Eller byta miljö för att ladda våra batterier igen.

Självklart fick vi en ny snyting när Putin bestämde sig för att starta krig i Ukraina. Och ytterligare en när elpriserna sköt i höjden tillsammans med inflation, räntor och priser generellt. Många spaltmeter har skrivits och skrivs om hur illa vi skulle komma att må under en tid framöver.

Och förmodligen är det så. Kostnaderna stiger och våra löner räcker inte lika långt som för ett år sedan. Osäkerheten är verklig, vilket också gör att vi kanske inte mår riktigt lika bra.

STATISTIK JANUARI – OKTOBER 2022

Siffror Januari - OKtober 2022

Men någonstans på vägen kan det se ut som att strävan efter att resa och röra på sig ändå prioriteras. Att just byta miljö. Att byta mörker och slask med sol och värme. Och att få umgås, äta gott och, för en stund, glömma både pandemi och annat elände. En artikel i Dagens Industri häromdagen belyste samma tema. På frågan ”vad lägger du mindre pengar på nu” svarade exempelvis 26% att man skulle dra ner på matkostnader och 21% på skor och kläder. Endast 9% svarade att man skulle dra ner på resor.

Och det märker vi för tillfället här på Gran Canaria! Vi upplever en mycket positiv period för tillfället. Hotellen har bra beläggning. Restauranger och köpcenter besöks av stora mängder semesterfirare. Ja, hela turistindustrin blomstrar och inger en positivitet som smittar av sig på alla.

Till och med de högre makterna tycks vara med oss! För när hade vi senast en så fantastisk oktober och novembermånad som i år? Med sol och nästan 30 gradig värme i slutet av november!

Det är vad vi alla behöver – en sol som skiner på oss på alla sätt! Och då inte bara strålarna som kommer från ovan!