BÄTTRE
– MEN INTE HELT BRA…

Vintersäsongen 2021/2022 är på väg att avslutas. Påsken markerar slutet på Gran Canarias högsäsong, och framför oss väntar ett par månaders riktig lågsäsong innan turismen så sakta börjar återvända.

Trots att denna vintersäsong inte alls går till historien som speciellt bra för turistbranschen, så visar våra statistiksiffror här intill på en oerhört förbättring jämfört med hur det såg ut för ett år sedan!

Att hotell, bussbolag, affärer, barer och restauranger med flera, överhuvudtaget överlevde är ett under med tanke på den näst intill icke existerande turismen. Många var väldigt positiva inför den gångna vintern, som också började riktigt bra. Men som också kom av sig hastigt strax innan den viktiga jul och nyårshelgen de en ny våg av smitta bredde ut sig över Europa.

Sedan dess har många hotell fått nöja sig  med en beläggning på cirka 50%, vilket i de flesta fall inte täcker kostnaderna. Sommaren framstår också som ett stort frågetecken.

Tabell med siffror

Ett uppdämt resebehov finns i hela Europa, men händelserna i Ukraina lägger stor ovisshet på hur säsongen skall utveckla sig.

På södra Gran Canaria ser många hotell i centrala Playa del Ingles fram emot ortens Gay Pride i perioden 5-15 maj. Evenemanget skulle ha firat 20 års jubileum i fjol,  men blev då inställt, varför man förväntar sig stor uppslutning i år.

Dessutom har vinterns/vårens stora karneval flyttats till första hälften av juni, vilket helt säkert också kommer att locka en hel del folk till Playa del Ingles med omnejd.

Sista dagarna i juli ser vi också fram emot att åter få njuta av den traditionella soulfestivalen, som under de två senaste åren varit inställd. Soulfestivalen går av stapeln på stranden i San Agustin och är ett evenemang som är helt gratis för åskådarna. Artister från såväl Spanien som från övriga delar av världen brukar delta, vilket gjort  dessa dagar väldigt populära på södra Gran Canaria.

Så, visst finns det ljuspunkter framöver. Låt oss hoppas att mr. Putin tar sitt förnuft till fånga och slutar bråka. Då lär vi få en helt fantastisk sommar – på alla sätt och vis!