FJELLVANDRING PÅ GRAN CANARIA
Barranquillo Andrés
TAUROFJELLET

En spektakulær vandringrute der Barranquillo Andrés skiller seg ut. En spesiell landsby i Mogán kommune, med en vakker palmelund, hvorfra vi starter vår vandringsrute i dag.

Tekst og bilder av: Juan Ramon Rodríguez Sosa
@FotografoJuanRamonRodriguez

Man pausar på stigen
Tekst og bilder av Juan Ramon Rodríguez Sosa. Du finner ham på Facebook og Instagram under sedonymet El Colecconista de Instante. Juan elsker å gå på tur i den kanariske fjellheimen, men har også besøkt Norge, Sverige, Finland og Island i jakten på nordlyset.

Til å begynne med må vi klatre oppover til vi kommer til La Presa del Salto del Perro (hundehoppdammen), for derfra å komme oss videre helt opp til toppen av Montaña de Tauro. Der kan man se en almogaren (der urinnbyggerne før i tiden hadde praktiske og religiøse ritualer) som gjetere senere har tatt i bruk og laget en innhegning for sitt buskap. Her får man en storslått utsikt over Barranquillo Andrés, Las Niñas-demningen, etc.

Med Teide-fjellet på øya Tenerife i

Uppe på toppen

horisonten, gikk vi et godt stykke videre, for så å gå ned langs en tydelig sti til Degollada de las Lapas, hvor vi vil nyte en vakker panoramautsikt over Mogán-ravinen med dets særegne hus i ruiner, en gang konstruert med røde skifer fra nære omgivelser.

Langs en fantastisk sti omringes vi av Tauro-massivet på sørsiden, og beundrer dens bratte fossefall og utsikten utover den brede Tauro-ravinen. Etter å ha nådd utsiktspunktet Las Yeguas,  følger vi en opphøyet akvedukt en stor del av ruten, langs den praktfulle vannkanalen som fører fram til dammen Las Niñas.

på väg upp

Endelig har denne adgangen via Barranquillo Andrés blitt renovert til glede for de som vil vandre i disse omgivelsene.

Vandringsruten er flott, selv om noen mennesker med høydeskrekk nok kan føle seg ukomfortable. Utsikten over hele dalgangen og de stupbratte fjellveggene er imponerende. Nesten ved slutten av vannkanalen finner vi det lokalt kjente treet Dracaena Tamaranae hengende fra klippen. Treet er i slekt med Drageblodstreet, men likevel endemisk for Gran Canaria. Nå går vi videre nedover til Barranquillo Andrés, der vi avslutter dagens fantastiske vandringstur.

Vattenkanal längs med stigen
Karta över området
Palmlund
Paus med utsikt