På to hjul i
Las Palmas

Yesss,

vi er frelst!!!

Har egentlig aldri vært spesielt opptatt av fremkomstmidler på hjul, verken utseende eller fart. Tilhører derimot en generasjon som hadde sykkel som eneste fremkomstmiddel i oppveksten, noe som i ettertid virker mer idyllisk, harmonisk og miljøvennlig enn man opplevde det som den gangen.

Nåvel, litt balanse burde i det minste sitte igjen i kroppen? Men usikkerheten kommer smygende når Carlos ber meg ta klivet opp på Segway`en, uten en tanke på trafikksikkerheten til de stakkaren som befinner seg til fots i umiddelbar nærhet!

Hjeeeelppp….dette var ikke i nærheten av hva jeg trodde det skulle være!!!! En mann med karisma sprutene ut gjennom øra, et bredt og beroligende smil og en engelsk som jeg aldri før har hørt en kanarier prate, lar jeg meg berolige.

Sakte og bestemt forklarer han hvordan jeg selv må finne balansen med kroppen, hvordan tyngdepunktet på kroppen avgjør retningen og farten på kjøretøyet. Shit, dette er som å holde i en overdimensjonert “joystick”…….lener du deg bittelite gran fremover kjører du rett og slett fremover, drar du joysticken til venstre, ja da snur du til venstre. Ingen bremser å dra i, det er kun når du får kroppen helt i balanse at segwayen stanser og du står helt stille…….

 Guillermo Morales er støpt i tålmodighet og overbærenhet. Vi kjører frem og tilbake utenfor kontoret Segway LPA som ligger ved Hotel Cristina, nesten på Canteras stranden. Og mannen har rett!! Etter bare noen prøverunder merker jeg at panikken slipper og jeg gjenvinner herredømmet over mitt legeme……..puh…Og etter et par minutter har jeg det inne. Og er frelst!

Men nå begynner alvoret! Vi skal ut blant folk, krysse gaten, opp og ned av fortauskanter, helst med blikket i kjøreretning, hode hevet og slusene for inntrykk og innlevelse åpne…

“Hva dere enn gjør, så hopp ikke av Segwayen”, sier Guillermo alvorlig, og jeg kjenner det prikker i ryggraden. Ungdommene Sascha og Julia bare smiler overbærende, ungdommens tilpasningsevne har slått ut i full blomst, de har skjønt det for lenge siden!!

SEGWAY LPA

SEGWAY LPA

Segway LPA holder til i Las Palmas på Calle Gomera 7, rett ved Hotel Cristina. De tilbyr kun guidede turer:

60  min koster 45 euro
90  min koster 55 euro
120 min koster 65 euro

(tilbyr skreddersydde tourer og priser for vennegrupper og familier)

+34 928 50 47 50
+34 638 81 44 74

Nå begynner ferden! Jeg kjører sist, og det fungerer….I to timer opplever vi hvor utrolig vakkert og fint det er i Las Palmas, og det på en gøyal og etterhvert avslappende og uanstrengt måte. This is it!!!! Vi triller i behagelig tempo forbi fotfolket på Canteras stranden, får nikkende og nysgjerrige blikk, suser bortover Avenida Maritimo, som er paradegaten og motorveien inn til Las Palmas. Vi svinger ned i Puerto Deportivo som er seilebåtshavnen der vi manøvrerer oss ut på moloen mens vinden forfriskende stryker oss medhårs. Det er så mye å se, så mye artig å oppleve og vi suser forbi i slow motion som om vi skulle stå på et bagasjebånd og vinke til verden. Videre tar vi oss opp til det ærverdige hotellet Santa Catalina og inn i den vakre Doramas parken der små, katolske konfirmanter blir fotografert i sine tilnærmingslike brudekjoler, mens stolte foreldre beskuer det hele. Vi kjører videre inn  i små brosteinsbelagte smågater og torg, stopper for fotgjengere og setter opp farten til 20 kilometer i timen der forholdene tillater det.

Det går greit, mestringsfølelsen tar overhånd og jeg bare nyter! Dette er verdt hvert øre.

To timer på to hjul gjennom Las Palmas med Guillermo, Julia og Sasha

Dette er Segway;

Segway er et elektrisk, selvbalanserende kjøretøy på to hjul. Segwayen har innebygget computer, tracking system, fartsmåler, balanse-indikator, hastighetsmåler mm. Der er flere gyroskoper innebygget for å holde balansen for deg. Når du lener deg fremover, kjører den fremover. Lener du deg bakover, bremser den. Du svinger ved å bøye styrestangen sidelengs mot den retningen du vil at den skal svinge. Du styrer rett og slett med dine kroppsbevegelser.

To timer på to hjul gjennom Las Palmas med Guillermo, Julia og Sasha