apr 2, 2024

Vil du vite hvem de rikeste personene på sørsiden av Gran Canaria er?
Er du nysgjerrig på hvem som er de rikeste personene sør på Gran Canaria? Her avslørers navnene deres og suksesshistoriene deres.

Forretningsmenn, investorer, arvinger… listen over Gran Canarias rikeste personer er mangfoldig og omfatter personer fra ulike sektorer. Noen har bygget opp formuene sine gjennom familiebedrifter som har eksistert i flere tiår, mens andre har oppnådd suksess gjennom strategiske investeringer eller  god forretningssans. På Forbes’ liste for 2024 finner vi tre naturlige aktører fra den sørlige delen av Gran Canaria.

I 2024, på 34. plass på listen over de rikeste personene på Kanariøyene og på førsteplass på øyene, finner vi den største formuen sør på Gran Canaria. Eustasio López González, som eier 51 % av Lopesan-konsernet, ligger på førsteplass med en formue på 1,2 milliarder euro, som han tjente på den første utvidelsen av rullebanen på Gando flyplass på 1970-tallet. Fra familiens byggefirma til et holdingselskap i turistsektoren med en omsetning på 1,2 milliarder euro.

Conde de la Vega Grande-familien ( den mye omtalte tomatgreven som eide nesten all mark i San Agustin og Playa del Ingles da turismens inntog kom) fortsetter å vokse takket være greve-familiens forretningssans. Familiens  overhodet i dag er Pedro Agustín del Castillo Machado, som representerer familiens interesser med en formue på 210 millioner euros, hvorav hans 20 % eierandel i Binter er den viktigste. Men familien har også kontroll over Elmasa (vannforsynings selskap)  i Maspalomas og mange turistattraksjoner i  Playa del Inglés.

Den tredje gruppen med  stor økonomisk makt er Grupo Mañaricúa Aristondo, eier av Gloria Hotels. De kontrollerer over 190 millioner euro i bygg- og reiselivsvirksomhet, som har vært deres viktigste forretningsområde siden 1988. Den baskiske familie konsernet med base på Kanariøyene har slått rot på sørsiden av Gran Canaria. De ligger ganske lavt i det forretningsmessige terrenget, men kontrollerer presidentskapet i arbeidsgiverforeningen for hoteller i Las Palmas og koordinerer Ashotel på Tenerife.

Bokstäver Lopesan