mar 7, 2024

Spanias toppscorer i eliteserien er født på Gran Canaria, bærer gul trøye, men spiller ikke for UD Las Palmas

Rafa Mujica har skåret 16 mål i den portugisiske ”Primeira de Portugal” med Arouca laget sitt. Det er en eksklusiv rekord blant listen over nasjonale spisser; foran Mayoral, Morata eller Gerard Moreno.

Den spanske toppscoreren i Europas øverste ligaer er født i Las Palmas på Gran Canaria, bærer gul trøye, men spiller ikke for UD Las Palmas. Rafa Mujica herjer i Arouca i portugisiske ”Primeira de Portugal” med noen unike rekorder. Han har satt sin signatur på 16 mål i det ordinære mesterskapet, noe som skiller ham fra navn som Borja Mayoral, Álvaro Morata eller Gerard Moreno, som ligger under ham på scoringsstatistikken i den hjemlige turneringen, og legger til den fordelen at ingen av skuddene hans på mål har vært på straffe. Mujica spiller for en beskjeden portugisisk klubb som har ambisjoner om å holde seg i den øverste divisjonen. Med så mange mål at han ligger an til å bli det iberiske halvøyas toppscorer. Han jakter på Banza (Braga) og Gyokeres (Sporting Lisboa), som topper skåringsstatistikken med 18 mål.

”Jeg sluttet aldri å tro på meg selv, og til slutt handlet alt om selvtillit og spill. I Arouca har jeg funnet alt dette, og jeg er veldig glad for å kunne betale tilbake med hardt arbeid og målskoringer. Jeg har allerede scoret 19 mål, 16 i ligaen og tre i andre offisielle turneringer, og det betyr at jeg har hatt min beste sesong i karrieren. Jeg gjorde det bra forrige sesong, med 14 mål, men nå har jeg overgått det, og jeg vil ha mer”, innrømmer spissen fra Gran Canaria.

Paula Vazquez